Nikotinfritt snus

Jag både har varit tillsammans med en snusare i en herrans massa år och är det just nu.

Innan första förhållandet med en snusare inleddes trodde jag att det skulle störa mig jättemycket men det har det faktiskt inte gjort alls.

Jag tänker inte ens på att nuvarande kärleken snusar för det märks liksom inte.

Hur som haver blev jag tipsad om att det finns en hel del nikotinfritt snus och det LÅTER väl bra, eller hur?

Men min fråga är: kan de va’ nåt?

Någon som provat eller vet någon som provat?

Ibland är ju diverse ersättningar (tex light-produkter, sockerfritt godis osv) väldigt långt ifrån orginalet vad gäller smak ( inte en åsikt jag generellt delar men vet många som tycker) så kanske är också detta ingen hit?

Men kanske värt att prova eller vad tror ni?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Det är helt värdelöst. Har provat och man kan lika bra lägga en bit fuktad bomull under läppen. Nej, en riktig General ska det vara. 😉

    Svara
  2. Annelie

    Jag snusade i tio år efter att jag slutade röka. När jag skulle sluta även med snuset började jag med tobaksfritt snus. Funkade jättebra för mig som tydligen var mer beroende an att ha något i munnen än själva nikotinet (snusade små mini-portionssnus). Men slutade tvärt en dag (för ett antal år sen) då tandläkaren sa: jag ser att du snusar. .. det var frätskador på tandköttet tydligen…. även av tobaksfritt… så det var bara att sluta på en gång med det också. Nu är jag snus- och rökfri med bieffekten att jag är lite tjockare OCH fått tre hål i tänderna senast åren vilket jag inte haft sen jag var tonåring.

    Svara
    • Birgitta

      Det är lite konstigt det där tycker jag.

      När jag gick i grundskolan fick vi se en film om vilka skador snus kan orsaka på tänderna/ i munnen och den filmen var ärligt talat något av det mest skrämmande jag sett; jag minns många detaljer än idag.

      MEN: jag har ju varit i ett förhållande med en man som snusar sedan massor av år tillbaka och han har superfina tänder och aldrig några hål. Tydligen är det något i snuset som utgör någon slags kariesskydd?!?!?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>