Tvångsmata hund eller ej?

Läser följande på ett forum för EP-hundar:

SOS!!!
Min tik vägrar totalt att ta sin medicin nu! Hon skulle haft den klockan 9.
VAD SKA JAG GÖRA? ??
Hon har haft den i 1,5 år och fått den i god leverpastej, som hon ratade efter några månader. Nu kör vi med god ost, den ratar hon också nu,om tabletten ligger i. Hon har full koll….. 
Nu har jag blandat den i smör, sen marmelad och sen med majonnäs. Hon slickar bort det goda och spottar ut tabletten. Hon är mycket beroende av att få tabletten i tid….

Alltså…jag fattar nada?!?!

Det är väl bara att öppna gapet på henne, lägga tabletten så långt bak det går, stänga till munnen, massera vid halsen lite o så var det problemet löst?

Så klart är det bästa om hunden frivilligt äter medicinen i någon form av mat men annars får man ju ”tvångsmata”.

Vad är problemet liksom?!?!?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Nu är risken liten att min hund skulle vägra äta nånting överhuvudtaget men jag skulle inte kunna bända upp hans mun det är han för stor och stark för. Så jag ser problemet även om jag inte har ngn lösning. Som sagt så äter min vovve allt och behöver egentligen inte ens gömma mediciner….

    Svara
    • Malin

      Blir nyfiken! Vad har du för oxe till hund som du inte kan öppna munnen på? 😀

      Svara
      • Frida

        En blandras på 55 kg, 50% amstaff och pappa är rottweiller schäffer och collie. Världens snällaste och glupskaste men också rätt envis. Vill han inte öppna munnen så är det bara att glömma. Lite väl starka käkar och stora tänder för att försöka bända upp den munnen med fingrarna haha. Kanske med funkar med kofot 😉

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>