14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    När det gäller dressyrschabrak har jag rensat ur rejält. Jag har två nya (nyare än ett år) och två äldre (ca 8 år) som jag gillar och använder Mest de två nya som är riktigt bra, bättre än alla andra jag provat. De äldre får vara kvar så jag har något om jag (maken) inte hinner tvätta. Så här på sommaren blir de ju svettiga rätt fort. Dessutom har jag ett vitt tävlingsschabrak. Hoppschabrak har jag väl en tre, fyra billigare – jag kommer nog göra samma och köpa två riktigt bra där med på sikt, men de är ju lite dyra.

    Svara
    • JohannaB

      Vilka nya är du nöjd med?
      Jag älskar schabrak och har alldeles för många :p Hästen svettas dock rejält så jag får byta ofta 😉 och kör gärna mycket hästtvätt på en gång för att slippa sanera maskinen så ofta..

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Le Mieux! Bättre än några andra jag provat. De är rejält uppskurna över manken och man fäster dem i den där lilla ringen vid framvalvet istället för i sadelgjordsstroppen. Dessutom är de förstärkta vid sadelgjorden. Jag har ett beige och ett turkost, så jag kan vara både diskret snygg och ärtig 😉 Jag har dessutom de beiga dressyrskydden med bruna detaljer.

        Svara
    • Birgitta

      Jag HAR blivit mycket bättre med schabraken; nu har jag 5-6 vardagsschabrak och 2 till tävling.

      Hoppschabrak har jag bara 2.

      Förmådde mig till en rensning förra året och 5 schabrak hamnade hos bloggläsaren Minstral.

      Alla dressyrschabraken utom 2 är Mias, tycker de är outstanding bäst.

      Köpte ett Schokemöhle i julas- skitsnyggt men blev nopprigt vid skänkelläget efter några veckor. Borde egentligen ha reklamerat det….

      Svara
  2. CeciliaL

    Naaa, ut med skiten. Avskyr att ha prylar liggandes som inte anvands. Huu, jag rensar och rensar och ger bort osv, vill inte ha pryttlar! Har t o m trottnat pa att spara mina bocker – nu ger jag bort alla som jag inte kommer att lasa igen, vill inte ha hyllmeter av gamla pocketbocker. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Angående böcker så packade jag ner alla mina i kartonger vid senaste flytten och nu står de i ett smart förvaringsutrymme jag har inne i lägenheten.

      Vill inte ta fram dom igen faktiskt och skulle helst sälja dom då många är i nyskick, inbundna.

      Får se hur det hela slutar….

      Svara
      • CeciliaL

        Jag laser, sen ger jag antingen till mamma (om det ar svenska bocker) och hon ger vidare till andra svenska vanner, eller sa ger jag dem till charity shops. Salja bocker? Orka… de kostar sa litet till att borja med att det inte ar modan vart.

        Hastprylar saljer jag eller ger bort om inte det gar att salja dem. Har f.n. tre vojlockar/schabrak var till 2 hastar. Fast jag skulle behova nagra till faktiskt, sa smaningom (man vill byta i varje vet grind, men nya hasten kommer inte tavla distans i ar, da han bara ar 5 ar).

        Svara
        • Birgitta

          Sälja böcker styckevis skulle jag aldrig orka även om de inbundna har kostat runt 200:-/ styck.

          Har ju flera hundra böcker så drömscenariot hade varit om jag kunde dumpa alla på något bokantikvariat typ men de verkar helt ha slutat med sådan verksamhet.

          Svara
          • CeciliaL

            Tror internet har forstort den marknaden. Jag koper ofta begagnade bocker pa Amazon marketplace for 1penny plus £2.80 porto, sa jag tror det ar dar begagnatmarknaden ligger nufortiden. Undviker att kopa inbundna bocker, de ar bara fooor dyra for min smak. Har nu en Kindle, men det fixar inte riktigt problemet – det ar verkligen inte samma sak att lasa bocker pa en platta som att ha en riktig bok i handerna och kunna bladdra! 🙂

  3. Minstral

    Jag har många schabrak, orkar inte tvätta så ofta och byter ofta så har väl ca 15 jag använder, när det bara är några rena kvar tvättar jag. Sen har jag 3 tävlingsscabrak och cirka 3-4 träningsdito.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>