Söndag- lite bättre

Precis som förra lördagen var jag idag iväg och tävlade en MSV C:1 och en MSV B:2.

Trots att jag absolut inte hade någon superkänsla i MSV B:n som jag red först fick vi 63,6 %, en liten förbättring av vårt personbästa i denna klass 🙂 . Extra kul var 7:orna på båda bytena.

Till MSV C:n 2 timmar senare hade jag däremot en riktigt fin känsla och tyckte att jag kunde rida bra vägar och så gott vi förmår i dagsläget men domaren önskade genomgående mer energi vilket drog ner ganska mycket och procenten stannade på 62,2. Tråkigt att vi fick betyg 6 på vägarna- det förstod jag inte riktigt, men men…

Nåja, jag inbillar mig att det är främst mer bakbensstyrka som fattas och hoppas kunna åstadkomma detta framöver så jag är vid gott mod 🙂 .

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Vet inte riktigt hur mycket man ska titta på själva % utan mer på var man hamnar i resultatlistan.
    Sen är det en klar fördel att filma ritten så ofta den möjligheten ges eftersom en del poäng förvirrar. Vi fick tex 4 av ena domaren på ett byte i fredags (utan motivering)medan de andra två gav 6. Jag tänkte ju direkt att det måste ha varit orent men på filmen ser jag att det är helt rent.
    Inte så mycket att tjafsa om i efterhand men kanske dags för en del att skaffa nya glasögon..

    Svara
    • Birgitta

      En annan sak man kan beakta bortsett från procent och var man hamnar i resultatlistan är MOTSTÅNDET, dvs vilka ryttare och hästar man möter.

      Svara
  2. JohannaB

    Lite samma tanke har jag, om de ekipage som slår mig gör det för att de gör BRA ritter så är jag inte alls missnöjd (och än bättre om jag tycker att de som gör bra ritter hamnar efter mig ;))
    Alltid roligt att kolla på medtävlande, och jämföra vad man tycker med vilka procent de får 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Exakt!
      Igår såg jag tex några ekipage som red på 63 % (som jag) och tänkte ungefär att ”om de fick 63 kommer jag nog att få runt 60 %” så det var ju roligt att jag hade fel.

      Att jämföra procent KAN vara vanskligt, absolut, eftersom olika domare har olika skalor. Men jag tycker nog att skillnaderna blivit mindre med åren- nu dömer domarna mycket mer lika känns det som.

      Tävlar man MSV i Skåne ”riskerar” man dels att möta svårklassryttare som tex vill kvala till Falsterbo dels finns det ekipage som tävlat i många år på samma nivå för att de inte kommer längre av olika anledningar. Hur det ser ut i andra delar av Sverige kan säkert variera beroende på ”tillgång” på bra ryttare/ ekipage- tror inte konkurrensen ser exakt likadan ut överallt.

      Svara
      • JohannaB

        Men han byter väl bra?
        Upp till MsvB:4 istället, där är det inga unghästar som vill kvala 😉 de gillar MsvB:2 för att det är enklare få upp slutprocenten i det programmet 😀

        Svara
        • Birgitta

          Kollade MSV B:4 för första gången igår på tävling och spontant gillade jag det INTE alls 🙁 !

          Verkade ”hackigt” och med en massa ökningar dessutom som är vår absoluta akilleshäl.

          MSV B:2 är liksom logiskt och ”följsamt” – gillar det mycket.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>