Ny hund?

Efter att vi tagit bort Soya kände jag mig rätt så säker på att jag inte skulle skaffa en ny hund.

Men nu börjar jag vackla….

Och det gör ju inte saken bättre att Henrik tycker mycket om hundar och har sagt flera gånger att även han saknar Soya som han verkligen gillade.

Att jag har varit/ är tveksam beror väl mycket på att det trots allt är mycket jobb med en hund- i alla fall om den ska skötas så som JAG tycker att hundar ska skötas (läs: ordentlig daglig motion tex).

Sedan är det ju omöjligt för mig att ha en hund med mina arbetstider (så långa nattpass) utan hjälp men det går ju att lösa.

Om jag skaffar en ny hund vill jag nog helst ha en vuxen whippet igen- rasen är helt underbar och att jag vill ha en vuxen hund är för att säkerställa att den tex är helt rumsren och går att lämna ensam utan att lägenheten rivs och grannar håller på att bli tokiga (been there…done that för över 20 år sedan- det var fruktansvärt).

Men vi får se hur det blir….

Jag är inte helt överens med mig själv men känner ju vartåt det barkar….

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hille

    Behöver väl inte säga vad jag tänker Tycker ändå nätter är enklare att lösa än om man jobbar hela dagarna, och nu har man ju istället hela dagarna till att umgås med vovven. Verkar finnas många fina whippetomplaceringar tycker jag.

    Svara
  2. Frida

    Tycker också det är lättare att lösa det om man jobbar nätter med hund, behövs ju bara ngn som hunden kan sova hos. Och man kan ju välja en ras som är lite mer bekväma och inte behöver super mkt aktivering om man inte har så mkt tid för det. Det finns ju alla sorter, min hund är en latmask som inte kräver så mkt motion. Kan tipsa om att ta en omplacering/vuxen hund om man känner att man inte vill ta den tiden som en valp och unghund kräver, finns många fina vuxna hundar som vill ha ett nytt hem.

    Svara
  3. Trasselkvast

    Vänta några månader till och låt beslutet mogna. Med vänlig hälsning Noll Tålamod_78

    Svara
    • Birgitta

      I vanliga fall är mitt tålamod noll komma noll men detta är ett så pass stort beslut som dessutom kan påverka mig i massor av år att jag nog får tänka till riktigt ordentligt eller rättare sagt så måste verkligen en optimal hund dyka upp.

      Svara
  4. Åsa T

    JA! Jag vill såklart (För min skull) att du skaffar ny hund, saknar våra promenader i skogen.. 🙂 det finns många sidor på FB med omplaceringar, inte bara problemhundar om jag förstått det rätt.. 🙂 Hundar till salu/köpes/foder/omplacering… denna grupp finns på Fb, gå med men ta inga förhastade beslut… men den Birgitta jag känner gör ju inte det. 😉

    Svara
  5. Åsa T

    Den här finns på fb, men det visste du kanske redan? 🙂
    Whippets Omplacering Sverige

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>