Bra regntäcke

Vet att många sjungit Horseware-täckenas lov sedan länge och jag måste nog också sälla mig i ledet.

Köpte ett ofodrat Amigo-täcke för runt 450 pix i Ullared för snart 2,5 år sedan och bortsett från att täcket har tappat sin vackra chokladbruna färg och är mer åt det ljusbruna hållet nu så är FUNKTIONEN superb.

Vicke gick ute i hällande ösregn i flera timmar igår och var snustorr under täcket.

Då har jag ändå tvättat detta flera gånger, använt vanligt tvättmedel och inte impregnerat det.

Good stuff helt enkelt och just regntäcken är väl en produkt som man verkligen vill ska hålla måttet- annars kan man lika gärna låta hästen gå utan om den ändå ska vara genomblöt UNDER täcket.

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    De är verkligen bäst!! Både vad gäller hållbarhet och passform. Jag har nästan gett upp att köpa något annat märke nu, efter att ha provat litet andra senaste åren, men återkommer alltid till just HW.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har ju många väldigt billiga (under 500:-) täcken av andra märken som har hållit i evigheter men så billigt som detta HW-täcke var så är det inte lönt att leta billigare alternativ.

      Däremot skulle jag inte köpa täcken för en tusenlapp eller mer när jag vet att långt billigare funkar super.

      Svara
      • CeciliaL

        Har inte hittat nagra billiga som funkar super och sitter super – HW sitter perfekt pa alla mina hastar och skaver inte, halkar inte, lacker inte. Och om man koper Amigo snarare an Rambo sa ar de inte sa galet dyra (mina hastar drar inte i varandras tacken, men det var ett problem for Pushkin nar han var hemma hos mamma over vintern – dumma stoet stod och bet i hans tacken… sa det var inte sa kul, och dar skulle jag nog kopa nagot billigt som Shires eller Mark Todd istallet).

        Svara
  2. Manda

    Hansbo kommer med ett regntäcke nu med samma tyg som HW. Lite nyfiken på dem faktiskt men bytt ut alla täcken förutom vintertäcket mot HW då min haflinger fick såna skav ..

    Svara
  3. DRESSYRLIV - Från föl till häst, barn och allt där emellan!

    Jag säger bara en sak! HEJA ULLARED! Eller Gekås kanske man ska säga 🙂 Blev så jäkla vansinnig på en kompis (?) som snäste av mig när jag frågade om hon inte ville åka och köpa barngrejer (hon väntar barn) med mig i höst på Gekås? Svaret blev ”jag ska bli mamma… Inte Ullaredskärring”! Alltså jag blir VANSINNIG så att jag KOKAR på alla människor som ser ner på de som tycker om att handla billigt och samtidigt SUPERbra kvalitet! Hur i helvete rent ut sagt är man funtad! Finns inget värre än folk som raljerar på ett så vidrigt sätt och dessutom ser ner på människor!

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…för flera år sedan var det en ung snärta som sa till mig att hon hade tyckt att det var PINSAMT att handla hästtäcken på Gekås?!?!?

      Pinsamt eller ej; som de som följt bloggen länge vet är jag ett stort Ullareds-fan och det skäms jag verkligen inte för.

      Shopping där 2-3 gånger om året gör att jag kan unna mig en massa annat i vardagen.

      Svara
  4. Karin

    Finns absolut inga bättre täcken än HW, speciellt Rambo. Min känsliga häst som fått bogskav av alla andra täcken har inte ens ett märke. För att inte tala om att de tål huuur mkt regn som helst(har min häst på lösdrift). I längden fungerar bara Rambotäckena, andra täcken bits snabbt sönder av andra hästar eller håller inte tätt. Dessutom har de tre års regngaranti.
    Tycker det liite konstigt att människor som köper sadlar för 30 000 kr men som tycker ett HW-täcke för 2000 kr är dyrt. Antar att det är personer som har ensamhästar och som inte är ute större delen av dygnet, då fungerar nog de flesta täcken men för en aktiv hagvistelse så tycker jag Rambo är överlägset bäst.
    Ullared tycker jag är super i vissa avseende men tycker oftast att kläderna ser rätt så ”shaviga” ut, dock inte hästavdelningen.

    Svara
  5. Ingela

    Började följa din sida för några veckor sedan. Igår öste regnet ner något vansinnigt där jag bor. Hade hästen ute med gammalt ofodrat Bucasregntäcke i fyra timmar. När jag tog av det var hästen fläckvis blöt. Suck, inget håller i evighet. Har ett regntäcke från Börjes (Himalaya tror jag det heter), hållt bra tätt, men passformen fram är inte så lysande, ”framflärpen” viker sig och det blir lätt skav med spännena mot bringan. När jag då stod med blöt häst och funderade vem/vart man skulle kolla efter bra o prisvärt regntäcke kom tanken att det varit en ypperlig fråga för Birgitta. ”Man kanske ska skriva till henne och be henne lägga ut en fundering om detta”, var min tanke. Och nu läser jag då här idag. Otroligt häftigt (och lite läskigt) sammanträffande. Jag tackar!

    Svara
  6. Lee

    Har hört att Premier Equine’s täcken ska va så bra. Köpte ett fr England, bra rabatt. Verkar dock väldigt stora i strl….. har inte ”vågat” att prova det,kan ju inte byta….frakten skulle väl gå på lika mkt som täcket…. Snyggt är det iaf:)

    Svara
    • CeciliaL

      De är bra kvalitet, och de har ofta bra pruserbjudanden men det är sant att de är stora i storlekarna. Jag har köpt flera olika PE i storlek 6ft till en häst som drar 6ft i HW, men önskar att jag köpt 5ft9 istället. Utmärkt kundservice.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>