Fasadpiss

kiss

Något som jag faktiskt inte reflekterade över medan jag själv hade hund i yngre dagar och INNAN jag och fd maken köpte vårt hus men som stör mig desto mer numera är ”fasadpissande”.

Jag kan faktiskt inte förstå hur hundägare (hanhundsägare till 99%) kan låta sina hundar pissa på andra människors fasader?!?!?!

Nu är det framför allt på HYRESHUS jag ser detta ofog men vadå….någon äger väl det huset också och vill säkerligen inte ha hundurin på byggnaden?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Äsch är väl inte värre där än någon annanstans? Om vi hade vetat hur mkt kiss av olika typer som finns överallt skulle vi nog bli rätt chockade. Hundar, katter och andra djur (och människor också speciellt av typen ”full man kl 03.00 en lördagkväll”) kissar ju precis överallt men eftersom det inte syns lika tydligt som annat (hundskit t ex) så bryr vi oss inte. Är det trevligare att hunden kissar på t ex en gräsmatta? Där folk kanske sitter och barn springer barfota? Men visst just hus kan man ju respektera och se till att hunden inte kissar på även om jag personligen inte ser det som en så stor grej.

    Svara
    • Birgitta

      Varför det stör mig extra mycket på just fasader är för att det kan sabba färgen och hur kul är det att behöva måla om ett hus liksom?

      En lyktstolpe blir inte alls lika skadad och kiss på en gräsmatta sjunker ju ner i jorden.

      Svara
      • Frida

        Jo det är klart att ur den synpunkten är det inte så najs att hunden kissar på fasaden. Jag tänkte på ur ”äcklighetsvinkel” och då kan jag inte säga att det spelar roll för mig men det är klart att kiss (oavsett källan till kisset) kan sabba fasaden.
        Får erkänna att i ngt obevakat ögonblick har min hund kissat på parkbänk, han är ju stor så när han lyfter på benen hamnar det på sitsen. Usch vad jag skämdes, kollade så ingen såg och avlägsnade mig snabbt därifrån haha. Men det hör inte till vanligheterna och numera håller jag koll på var han kissar….

        Svara
  2. Minstral

    Vi har hanhundsförbud på vår gård. Fattar inte varför folk inte kan fostra sina hanhundar så de inte kissar på väggar? Det är faktiskt fullt möjligt. Svinerier är vad det är och som sagt av den anledningen får inte en hanhund sätta sin tass på våran gård.

    Svara
    • CeciliaL

      Var hanhund kissar som en tik! 🙂 Hukar sig liksom!

      For ovrigt har jag inte agnat en sekund at att fundera over om det ar ackligt eller inte att djur pinkar pa hus. Eller lyktstolpar. Eller grasmattor. Hundbajs daremot, urrrk. Och det dar konstiga som folk haller pa med att hanga hundbajspasar i buskar?!?! Gor de det i Sverige ocksa eller ar ni forskonade?

      Svara
      • Birgitta

        Vi är inte alls förskonade utan här plockar folk upp skiten i påsar och sedan lägger man dessa på marken?!?!?

        Maken till idioti….

        Då är det bättre att inte plocka upp för skiten lär förmultna långt snabbare än en påse….

        En av livets gåtor (varför man gör på detta vis)….

        Svara
  3. Trasselkvast

    Antingen lär man hunden var den får och inte får kissa och bajsa (som jag), eller så får man väl dra i den om den försöker kissa på fel ställen. Så lär väl den också sig till slut. Klart de inte ska få kissa på andra människors egendom, blir helt förvånad när folk sätter upp lappar om ”snälla hund kissa inte på vår brevlåda”, det borde väl vara så självklart att ingen lapp ska behövas?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>