Teckna försäkringar?

Idag undrar jag hur ni gör när det är dags att teckna/ förnya någon form av försäkring?

Väljer ni första bästa bolag, ett bolag som ni hört gott om, gör ni prisjämförelse på nätet eller hur går det till?

När det gäller hästförsäkring tillhör jag dom som inte vågar byta befintlig försäkring vid hästköp så Vicke är fortfarande försäkrad hos Folksam även om jag inte är så nöjd med dom precis.

Tog tex ca 9 veckor och måååånga påtryckningar innan jag fick tillbaka utlägg för veterinärvård vilket inte är ok i min värld.

Vad gäller hemförsäkring ”vet” jag av erfarenhet att Länsförsäkringar brukar ha bäst villkor och jag har varit väldigt nöjd med hur de hanterat skador jag råkat ut för. Mycket snabb handläggning och inget tjafs.

Samma sak med min bil- den är också försäkrad i samma bolag för även om jag hade kunnat få en pyttelite billigare försäkring hos Subaru så vägde den goda servicen över och det kändes inte ”lönt” att byta för att spara kanske 50 kronor i månaden.

Nu när vi skulle köpa Molly gjorde jag faktiskt så att jag hittade en väldigt heltäckande jämförelse på nätet och rättade mig efter den och valde Moderna, ett dittills helt okänt bolag för mig.

Sedan handlar det ju inte bara om att hitta en BILLIG försäkring utan en som täcker så mycket som möjligt för en viss summa och där har jag tex tittat mycket på självrisk, om mediciner ingår (vilket kan bli väldigt dyrt vet jag vis av erfarenhet) och vad ”taket” ligger på.

Även i det sistnämnda fallet kan veterinärvård snabbt springa upp i hiskeliga summor och då är man tacksam över sin försäkring (sa hon som fick en häst buköppnad för ca 60.000 och betalade runt 2.000 eftersom det var innan den rörliga delen infördes på hästförsäkringar).

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi är nog rätt bra på att kolla runt och jämföra. De hästar som vi haft fosterförsäkring på är vi försiktiga med att byta bolag på, de har ju varit försäkrade sedan embryostadiet. Med prylar kollar vi runt och jämför vad vi får för pengarna. När det gäller gården finns det inte så många försäkringsbolag att välja på. Vår tidigare gård var försäkrat i Länsförsäkringar, och det var den här med innan vi köpte den. När vi kontaktade LF för att få en prisuppgift efter kontrakt var skrivet men före tillträde så menade de att vi FÖRST var tvungna att teckna försäkringen, sen skulle de åka ut och titta och ge oss en prisuppgift. De ville inte göra det jobbet om vi inte tecknat försäkring, och det gick absolut inte att bara titta på vad tidigare ägare betalat för samma gård. Det blev istället DINA som åkte ut och tittade på gården och gav oss ett pris innan vi tecknade försäkringen.

    Svara
    • Birgitta

      Dina har jag bara hört gott om vad gäller häst.

      Hade Kreon försäkrad hos dom och var mycket nöjd.

      Skilde MASSOR i premien mellan Dina och andra bolag eftersom han räknades som danskt varmblod.

      Svara
  2. Lee

    Jättenöjd med Folksam, o har det mesta där inkl häst – bytte när vi köpte henne. Bil o hund är däremot Moderna (deras djurförsäkring hette Optimal då) – har utnyttjat vid en skada på hunden, inget tjafs alls! Dotterna moppe blev Dina, mkt billigare för samma sak än andra bolag. Så är inte direkt trogen 😉

    Svara
  3. LenaB

    Katterna är försäkrade i Folksam, mest för att den ena redan var försäkrad där när vi köpte henne. Till mina hästar har jag alltid haft Sveland och alltid varit nöjd. Den senaste hästen hade försäkring i Agria när jag köpte henne, vågade inte byta så hon fick vara kvar där. Var inte alls nöjd men jag ska kanske inte lägga det på försäkringsbolaget eftersom det inte varit något lätt ärende. Så nej, jag kollar inte upp så noga som man kanske skulle kunna, och jag är för feg för att våga byta försäkringsbolag på djuren…

    Svara
  4. LenaLu

    Hej Birgitta! Hur vet du att LF har bättre villkor ( som du skrev)? Villkor kan vara svårt att jämföra, har du använt dig av bolagens hemsidor då? Varför tog det 9 veckor!!! att få ers på din hästförsäkrin, var det så långa handläggningstider eller var det någon utredning på ditt ärende som gjorde att det tog så lång tid?

    Svara
    • Birgitta

      Angående hemförsäkring gjorde jsg en prisjämförelse för några år sedan å jobbets vägnar (vi kräver att alla som hyr bostad i andra hand via socialtjänsten har hemförsäkring).

      Länsförsäkringar var klart billigast.

      Angående ersättningen från Folksam sa de först stt de precis bytat system och att handläggningstiderna därför var långa- sedan påstod de att mina inskickade papper inte kunde hittas.

      Till slut bad jag dom att ta kontakt med min veterinär och efter hörbara suckar (!!!!) i telefonen skedde detta.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>