Söndag- äntligen tävling

När jag åkte för att tävla idag kändes det som att det var en eeeevighet sedan sist men det är väl bara lite mer än en månad sedan.

Vi har varit hos Stensäters ryttarförening som alltid har haft otroligt välorganiserade tävlingar och idag var inget undantag- tvärtom!

Mer välskötta banor tror jag inte går att finna i Skåne och det harvades och vattnades både mellan klasserna och i pauserna i desamma.

Vicke kändes superfin under framridningen till MSV C:1 och jag får väl säga som miljoner ryttare innan mig; den dagen han går så på banan är vår lycka gjord 🙂 !

Idag tappade vi en del där inne men det blev ändå 66,6 % trots en förarglig felridning dessutom.

Poängen räckte till en gul rosett- jättekul så klart eftersom det många gånger känns lite tröstlöst att tävla i den konkurrens som råder i mitt distrikt.

MSV B:2 red jag en knapp timme senare och tyckte själv kändes jättebra men den domaren önskade mer ridning framåt, vikt på bakbenen och lätthet fram= endast 60,3 % vilket var en besvikelse.

Men jag tar med min egen känsla som var bra överlag på både framridningarna och inne på banorna och känner mig mycket nöjd med dagen!

Passade för övrigt på att tacka Anna Hassö på framridningen för en utmärkt krönika i senaste Ridsport- kloka ord om ”snälla” hästar. De är oftast något hästar BLIR snarare än ÄR!

IMG_3728

Minutiöst skötsel av banan.

Jag ger betyget 10 av 10 vad gäller underlaget!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>