Plötsligt händer det….

IMG_2292

Jag har länge betraktat mina katter som totalt obildbara vad gäller egen anskaffning av föda (läs musjakt)- de ger intryck av att vara både lata och bortskämda och har ibland ratat mat som oxfilé (!) och annat som jag trodde att de skulle kasta sig över.

Igår hörde jag dock en liten duns i foderkammaren och när jag gick dit för att se vad som stod på ser jag hur Hatten springer upp för trappan till logen med en mus i gapet!

Det var ju skickligt må jag säga, särskilt som vi i princip inte har några möss i stallet men bra gjort av honom den lilla latmasken!

Uppenbarligen finns det rester av instinkter från tusentals år tillbaka även hos detta bortklemade djur och det är ju faktiskt en viktig arbetsuppgift som han nu har visat sig vara kapabel till att sköta.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessiva

    Det är väl pga katterna som Ni inte har så mkt möss ! De är ju tydligen diskreta i sitt musfångande

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…jag tillåter mig att tvivla….

      En gång slängde jag in min ena katt i vårt havretråg där en mus sprang omkring. Katten hoppade ut från tråget- helt förskräckt!

      Det var som en tecknad film….synd jag inte filmade!

      Svara
      • Nina

        Haha, påminner mig om när jag fått massor med abborrar av en kompis’ pappa och jag ”gjorde mig till” och kokade de minsta och tog med dem till stallkatterna.
        De bara fnös och tittade på mig som om jag lagt gift i matskålen!
        Riktiga bondkatter äter inte fisk, tydligen… 😉

        Svara
  2. Görel Eriksson

    Jag har haft innekatter som då de varit ute en kort stund med mig i trädgården kommit med, sorkar, näbbmöss, snokar och ödlor. En och annan trast, blåmes och talgoxe har också fått sätta livet till. En fångade fladdermöss i rastgården. Detta var ”bortklemade” innekatter av rasen siames. 😉

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Det är inte så konstigt katterna ratar tillagad och kanske till och med kryddad mat, de vill ju ha den rå och oförstörd. (fast jag hade en katt med dålig mage som fick kokt fisk ordinerad – och det var jättepopulärt hos både honom och min andra katt – men den var ju bara kokt en kort stund och inte kryddad alls)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>