Fredag- ryggöm

img_3816

Ännu en underbar sensommardag och Olof och jag sjöng vädrets lov och att man kan rida utomhus klockan 8 på morgonen i t-shirt utan att frysa.

Vicke fick den sedvanliga guldstjärnan efter passet och även jag var som vanligt nöjd med honom.

Idag fick vi bla visa upp lite seriebyten utmed långsidorna och där gör jag det klassiska ”nybörjarfelet” trots att jag innerst inne vet att det är fel; jag gör, om jag inte skärper mig, hellre 7 stycken 3:or som är lite ”all over the place” än 2 3:or på spikrak linje.

Jag får släppa glädjen i att Vicke KAN byta i serier (vi har tom lyckats göra 4 byten i vartannat) och fokusera på HUR bytena utförs, dvs spikrakt 🙂 !

Olof tyckte också att jag kunde byta ur lite lägre tempo nu och ur styrketräningssynpunkt, dessa byten kan kännas lite tyngre och ”bromsiga” men Vicke får inte heller känna att han måste ta sig mer utrymme för att byta.

Och har man gjort lite byten mer ”i botten” så kommer bytena i vanligt tempo sedan att kännas lättare.

Vi avslutade med lite trav och jag fick bekräftat att Vicke travar snäppet bättre nu- jag har börjar få lite träningsvärk i ryggen av den förbättrade kvalitén!

Efter en lunch ute med en god vän fortsatte jag till ett nytt stallbesök; denna gången för hagintag och tömkörning av Miss May.

Min favvoponny skötte sig utmärkt och jag fortsatte att träna på den mycket samlade traven som jag hoppas ska utmynna i passage i sinom tid.

En långpromenad har också hunnits med tillsammans med sambo o doggy så nu är jag rätt färdigmotionerad för dagen.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>