Staket-hängare

staket

Typisk staket-hängare….

Har noterat en sak på framför allt framridningar men även på andra ställen där det finns en inhägnad i form av ett staket runt en ridbana: det finns alltid folk som älskar att bostavligen hänga på detta.

Eftersom Vicke framför allt tidigare men även nu då och då kan bli väldigt störd av folk som är så nära ridbanan är det jättebra träning för mig att trycka honom mot staketet där det alltså står X personer och lutar sig mot detsamma men samtidigt förstår jag inte hur man vågar?

Ett klent trästaket utgör knappast något skydd om en häst skulle skicka ut ett bakben eller dylikt och varför måste man just HÄNGA på staketet?

Orkar man inte stå utan stöd liksom?

En liten flicka (ensam) tog det hela ett steg längre nyligen  av ren obetänksamhet- hon satte sig ner på marken och använde staketet som ryggstöd- det kändes verkligen inte säkert.

Det är ungefär som de som envisas med att stå på en trång framridning fast det finns en läktare i direkt anslutning till ridbanan- gå för tusan upp där och håll er ur vägen säger jag som alltid åker på tävlingar ensam och måhända har svårt att förstå att en del ryttare måste ha sitt entourage nästan i häcken på både sig själv och andra….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Folk som lutar sig mot staketet reagerar jag inte så mycket på, men det värsta jag har varit med om var när jag åkte till ridklubben med en precis nyinriden häst, inte ens fyllda tre. På staketet hängde det ett barn i tre-fyraårsåldern med huvudet in på spåret och benen sparkandes mot slanan under. Jag berättade för föräldern att jag red en mycket ung häst som bara var riden några gånger och att det var farligt för barnet att hänga så – och fick till svar att jag kunde hålla mig i andra änden!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>