Rejäl premiehöjning!

Fick nyligen veta att min årpremie vad gäller Vickes försäkring hos Folksam har höjts med nästan 2000 kronor!!!!!!

Det var ingen liten summa precis- särskilt som jag redan innan höjningen betalade över 17000 pix.

Djuret är försäkrat i 95.000 A1 + 35.000 A2 samt har en veterinärvård på 100.000.

Veterinärvården kommer jag aldrig att ändra på och A2-försäkringen är det lilla i sammanhanget men helt klart måste jag se över A1-delen.

Någon måtta får det liksom vara känner jag och det är jag säkert inte ensam om…..

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Blomman

    Jag har sedan flera år tillbaka enbart veterinärvårdsförsäkring. Gillar inte att behöva jöpa min häst flera gånger om. Försäkringspremierna är så galet höga nu så jag lägger hellre undan pengar varje månad som buffert.
    /Lisa

    Svara
    • Birgitta

      Jag kommer att sänka livförsäkringen rejält inom kort då jag sparat ihop pengar till en ny häst utan att vara beroende av försäkringpengarna.

      Som du skriver kan det annars sluta med att man ”betalar hästen en gång till”.

      Svara
  2. Frida

    Har förut haft lågt i liv (20 000) och högt i vet. vård. Nya hästen är försäkras i inköpspriset, 75 000:- och vilken skillnad. Gamlingen kostar mig 460 i månaden och då är premien höjd eftersom jag utnyttjat försäkringen mycket (vilket är är ett fult system, alla pengar som jag betalat åren innan då liksom???? Men det är en annan diskussion) och nya pållen strax över 1000:-. Men just nu vågar jag inte sänka livvärdet utan gör som du och väntar tills jag i alla fall har större delen av pengarna till ny häst sparade. Men visst hade jag haft mer is i magen hade jag kunnat sänka livvärdet redan nu och lägga den där 1000-lappen på kontot istället men det vågar jag inte riktigt…. Men det viktigaste för mig att veterinärvården, vill inte behöva avstå från behandling eller ta bort hästen för att jag inte har råd.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Med fyra hästar skulle det bli hiskeliga summor i försäkring om vi hade A1 i närheten av inköpssummorna/”värdet” på dem. Vi ser till att ha bra veterinärvårdsförsäkring. Undantaget just nu är nya hästen som försäkrades fullt i Portugal. Jag kommer ha honom försäkrad till inköpspriset minst ett halvår, max ett år. När jag tittar bakåt på mitt hästägarliv ser jag ju tydligt att livförsäkringarna inte lönat sig alls – och jag skulle ha tjänat på att inte ha veterinärvårdsförsäkringar heller.

    Svara
    • Birgitta

      Fast det där är ju helt omöjligt att veta och sia om.

      Kreon kostade 120.000 och jag fick ta bort honom efter 2 år. Fick ut de 80.000 han var försäkrad för och det är jag väldigt tacksam över.

      Då hade jag inte något större sparkapital och hade inte heller hunnit spara ihop 80 papp på 2 år som mitt liv såg ut då.

      Svara
      • Birgitta

        För övrigt ”tjänade” jag in både hans och Decimas veterinärvårdskostnader- hans pga en så simpel sak som ett sår och hennes efter en extremt okomplicerad buköppning som ändå kostade över 60.000.

        Svara
      • Anna-Kajsa

        Nej jag kan ju inte veta något framåt. Därför har jag försäkringar. Men när jag tittar BAKÅT ser jag ju att det under den perioden inte lönat sig. (typ 25 år). Men det säger ju inget om morgondagen.

        Svara
  4. JohannaB

    Sen ska man räkna på hur hög självrisk man ska ha med. Vet att jag (har Agria) kollade skillnaden på självrisk 2200 och 5000 kr (lägsta och högsta) och skillnaden i premie mellan dessa var över 2800 kr (som ju är skillnaden mellan självriskerna). Dvs så länge jag i snitt bara utnyttjar försäkringen 1,5 gång per år så tjänar jag på att ha den högre självrisken eftersom premien blir så mycket billigare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>