Ändra sitt protokoll

Hörde nyligen (och har även läst om det på nätet) att det tydligen har förekommit att ”man” (ryttaren själv eller någon knuten till denne) har ändrat i originalprotokollet man fått efter genomfört dressyrprogram så att ens poäng/ procent blivit högre än det ursprungliga genom att tex ändra 7 till 7,5.

För att förhindra detta ska man numera ta en kopia av protokollet och lägga ut denna medan man i sekretariatet behåller originalet.

Jag kan inte påstå att mycket numera chockerar eller förvånar mig men måste ändå undra hur man kan vilja ”skita ner sig” på detta vis?

Jag skulle aldrig vilja ha en placering genom att lura till mig den och skulle jag dessutom bli upptäckt och för evigt utpekad som hon som ändrade i sitt protokoll (för tro mig…sådant sprids med vindens hastighet)….ja, det finns inte ord för hur pinsamt jag hade tyckt att detta var.

Och som ni vet så tävlar de flesta av oss för hederspriser eller småsummor- det är ju inte så att det står hundratusentals kronor på spel liksom eller ära och berömmelse som renderar stora rubriker eller tv-framträdanden…typ.

Ja, jag fattar det som sagt inte….

9 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Man kan hävda att fel siffror knappats in och hur ska du bevisa motsatsen när orginalprotokollet visar andra siffror?

      Svara
  1. Lee

    Men jösses!!?? Har de alltså gått tillbaks till sekretariatet o sagt att räknaren knappat in ”fel” siffror? Räknade några pass på våra dressyrtävlingar i helgen, o ja, vi skulle lämna ut kopian istf originalet…frågade inte varför, men anade att det måste ju ha något med det att göra 🙁

    Svara
  2. Katrin

    Har man inte alltid tagit kopia på protokollet? Trodde att det var ”enligt rutin” eftersom jag sett det så många gånger under många, många år. Men det kanske inte varit ett ”måste” tidigare?

    Men det finns ju folk till allt. Vad hände med de som du ”hörde att man tydligen” hade ändrat i sitt protokoll? Blev det anmält? Eller gick det inte att bevisa pga avsaknad av protokollkopia?

    På tal om ”jag är för dum för mitt eget bästa”: Jag vet att det funnits ryttare som försökt lämna in kvalpapprena till Falsterbo EFTER ritten istället för FÖRE. Och då inte för att de tror att det är ok att göra så utan för att man ska se om det går. Det är också jättepinsamt och jag fattar inte hur man ens kan med att försöka?

    Svara
  3. Anna

    Vi fotograferar alla protokoll… fattar inte hur människor orkar. Rid bättre i stället, vem vill ha ett pris man inte förtjänat?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>