När djur läser människor

Har ni också märkt att det finns en del människor som kan ”stirra upp” den snällaste hästen?

Alla djur blir nervösa i dessa personers närhet, även sådana som ”vem som helst” vanligtvis kan hantera?

Och så har vi motsatsen; de personer som tycks ingjuta lugn i de flesta varelser!

Jag ska inte säga att jag är en självskriven kandidat till den andra gruppen men jag har ändå märkt att både hundar och hästar OFTAST liksom litar på mig, gör som jag vill, ja lyder helt enkelt.

När vi köpte Molly fick jag rådet av uppfödaren att verkligen se till att vi hade ”etablerat kontakt” innan jag började ha henne lös ( mycket klokt och bra råd generellt)- jag släppte lös henne dag 1!

Hunden lyder mig som en drillad soldat och i början väntade jag liksom på att detta skulle ”rinna av henne” lite  när hon blev mer varm i kläderna men till dags datum är läget oförändrat.

Samma med vissa hästar som kan krångla i olika situationer; när jag dyker upp är de plötsligt fromma som lamm.

Jag tror att jag utstrålar en säkerhet som hästarna tar till sig och över huvud taget så tror jag att hästar läser oss människor- sedan agerar hästar olika utifrån detta.

En del hästar är väldigt känsliga för hur människor är och agerar, andra bryr sig inte så mycket eller alls.

Kreon läste folk otroligt noga och agerade tveklöst olika utifrån det; han kunde älska någon med samma styrka som han ogillade någon annan medan de flesta av mina andra hästar varit ganska ointresserade av att liksom skilja på folk och folk och har accepterat alla och funnit sig i det mesta.

En kommentar

  1. LenaLu

    Säkert även så att du gör mkt mer än du är medveten om, för att du är så djurvan och kanske även begåvad med att läsa av djur. Du vet- en liten korrigering i rätt tillfälle- innan det ens blir någon riktig aktion. Själv så vill gärna hundar som inte brukar vilja hälsa på människor vilja själv hälsa o bli glada o uppåt mot mig. Gäller även smådjur. Detta händer även när jag inte ser ut som matten. Tror att jag snabbt ser situationen o blir superförsigtig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>