Spara kvitto

Relativt ofta läser jag att folk vill sälja ganska dyra varor nästan direkt efter köp med motiveringen att de inte har sparat kvittot- dvs de tror att varan inte går att lämna tillbaka.

Detta får mig att undra hur NI gör- sparar ni kvittot när ni köper dyrare saker eller sparar ni alltid/ aldrig kvittot oavsett vad ni köper?

För att underlätta för mig själv har jag en speciell liten låda där jag slänger ner alla kvitton och sedan får de ligga där något år 🙂 .

Jag försöker spara kvitton på i princip alla kläder, möbler, hästutrustning etc jag köper- som ni vet är jag inte främmande för att reklamera kassa varor även efter många månader och då är det bra att ha ett kvitto.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. SofiaM

    Jag sparar kvitto på dyrare köp.
    Köpte ett par vinterridstövlar i Sjöbo en gång. Hade spanat på dom länge. Dom kostade över 2000 kr så jag hade sparat undan pengar varje månad så jag kunde köpa dom lagom tills vintern började. Efter mindre än två månader så började dom läcka in vatten genom sulan. Letade igenom hela lägenheten efter kvittot men kunde inte hitta det så jag ringde till butiken i Sjöbo och frågade om det räckte med att visa på mitt konto att jag hade handlat hos dom. Det gick bra svarade kvinnan jag pratade med.
    När jag väl kommer dit så kommer hon till och med ihåg mig så jag fick ett nytt par stövlar med mig hem 🙂
    Väldigt bra service 😀

    Svara
  2. Caroline och unghästen Stina

    cynikerna talar: eller så skriver de så i annonsen för att de egentligen köpt varan mycket billigare på någon rea? Nu inser jag att det där kan tolkas som ”genom sig själv känner man andra”, men jag lovar, jag gör inte så 🙂 Jag säljer bara gamla grejer och jämför på Hästnet/Blocket vad liknande varor kostar 😉

    Gör i övrigt som du: saker man skulle blir sur för om de gick sönder, eller om de är så dyra att man skulle tyckt det var värt med ”reklamationskrångel”; kvitton på sådana grejer åker ner i ”lådan”. Annars brukar kontoutdrag funka också, om summan är överensstämmande.

    Svara
  3. LenaB

    Jag är slarvig på att spara kvitton men jag vet ju att jag borde vara duktigare på det….

    Svara
  4. Madeleine

    Avskyr att spara på kvitton. Vill ofta inte ena ta emot kvitton. Plånboken blir bara trist tjock av kvitton, som en påminnelse av hur jag slösar ibland.
    Men av erfarenhet vet jag att det går att reklamera utan kvitto.

    Svara
  5. Nina

    Jag sparar oftast kvitton på lite dyrare varor, men det är inte alltid jag kommer ihåg – eller rättare sagt – om kvittot ligger i påsen är det lätt hänt att det försvinner när påsen blir soppåse eller liknande.
    Ibland får man dock inte reklamera fast man HAR kvitto, det har precis hänt mig… 🙁

    Förra hösten köpte jag ett 200 g utetäcke med hals på Hööks, helt perfekt för fjolårets vinter – ända tills det en dag var rejält med snöblandat regn, då gick det igenom och även stalltäcket var blött igenom…
    Nu stod inte hästen ute i detta väder i tio timmar, det kanske hade varit så i tre timmar.
    Muttrade lite, såg till att hästen hade ett tunnare regntäcke (av annat märke) att använda de dagar som liknande väder utlovades.
    Städade på kontoret inför semestern och HITTADE KVITTOT på jobbet! 😀
    (Det hade kostat 899 kr, så jag hade ju sparat kvittot av en anledning, men på lite fel ställe. 😉 )
    Glad i hågen åkte jag tillbaka med täcke och kvitto till Hööks för att reklamera.

    De sa att de vattentestar alla täcken och skulle återkomma när det var gjort.
    Det var ju ingen brådska eftersom det var mitt i sommaren.
    Fick tillbaka täcket i slutet på augusti med kommentaren att det inte läckte i deras test.
    (Ändå hade jag testat det i duschspiltan innan och nog blev det blött alltid…)

    Så igår var det kvalificerat busväder här i tre timmar och givetvis var hästen blöt igenom IGEN…

    Svara
  6. Lella

    Jag är mest facinerad över folk som köper sadlar och sedan då de testat kommer fram att den inte passar. Pga. att de då inte har något kvitto kvar så kan de inte skicka sadeln tillbaka. Detta gäller sadlar som INTE köpts på rea. Köper man en sadel som man får ha på prov så sparar man ju ALLTID kvittot och ser till att pröva sadeln noga och försiktigt så den inte blir skadad utan kan returneras, en sadel är ju liksom ingen billig grej som man köper varje dag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>