Måndag- lös och utvecklad

img_1452

Idag fick Vicke vila sig lite- i alla fall från traditionellt arbete.

Jag såg nog hur han sprang i hagen och försökte få fart på en Leon som bara tittade på honom 🙂 och efter hagintaget blev det en stunds löslongering i ridhuset.

Jag noterade redan från filmen igår att hans trav numera ser riktigt trevlig ut, i alla fall mot bakgrund av hur den såg ut när jag köpte honom.

Jag och hans förra ägare skojade om att man ville blunda när han sprang oinspänd på lina men nu rör han sig mycket flottare.

Finns en liten filmsnutt från både idag och igår på Instagram.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ann

    Han travar jättefint och spänstigt nu! Men för att försvara honom lite så såg jag honom ju som 4-åring och minns att jag tänkte att »den här hästen vill ju JAG ha!« när han sprang runt mig på lina i trav. Sen är det ju många hästar som »tappar« lite trav under sina första år som ridhäst under ryttare. Innan de är starka nog att både bära och »svinga på«.
    Min egna Boccherini hade en 9:a på traven som 3-åring. Sen ett par år tillbaka rider jag hela tiden på den traven, men när han var 6-7 år var det ingen 9-mässig trav precis …

    Svara
    • Birgitta

      Förtydligande:
      Både jag och förra ägaren tyckte att han travade väl struttigt oinspänd på lina.

      Uppsuttet travade han good enough när jag köpte honom (annars skulle jag aldrig köpt honom) och den traven har utvecklats ännu mer.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>