Det var ambitiöst!

På tal om en diskussion på nätet om man åker och tävlar oavsett vem som dömer läser jag följande:

”Nja jag har väl några som jag inte tycker dömer rättvist (som jag oftast ändå får rätt bra poäng för, men som andra som har hästar med nosen i backen och som inte får till rätt galopp kan få högre).. Har ett par sådana, men det sporrar mig till att ta i lite mer.

Jag för ett excel-ark över alla mina starter med alla domare där jag skriver vad de olika domarna är noga med, något speciellt de gillar eller inte gillar.
Hur min känsla var kontra procenten etc.

Det gör att jag är förberedd oavsett vilken domare som dömer och kan anpassa ritten därefter!
Oftast kan jag rida som vanligt för nästan alla domare, men vissa måste jag vara mer noggrann på vissa saker.”

Det var ju väldans ambitiöst må jag säga….exel-ark….

Man skulle kanske bli mer noga med sådant?

Att däremot ”anpassa” min ritt beroende på domare tycker jag låter….tja…inget jag skulle göra i alla fall.

Något ni känner igen eller tar ni varje tävling som den kommer?

En kommentar

  1. Frida

    Vet inte om jag vill anpassa min ritt efter domaren. Visst lär man sig vad vissa domare vill ha men jag har min vision och tanke om hur det ska se ut och kännas. Om jag är nöjd med ritten och tränaren är nöjd med ritten så må det vara hänt att domaren tycker annorlunda. Jag tänker snarare att om jag rider bra så går det bra. Däremot så finns det enstaka domare jag helst inte rider för då jag vet att dem dömer på ett sätt jag inte håller med om. Excel ark är nog ingen dum idé men inte för att jämföra domare utan jämföra ens egna poäng med varandra och se mönster i sina ritter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>