Dagens reflektion

img_1544

Dyraste fikan, för att inte tala om middag eller ännu värre; lite alkoholintag sett till kvalitén på densamma måste nog finnas på flygplatser.

83 spänn för en inplastad macka eller nästan 40 kronor för en läsk på flaska?!?!

Jag gissar att ”man” utnyttjar det faktum att folk liksom ”släpper loss” när de ska ut och resa och plötsligt glömmer lite sans och förnuft och liksom vill ”unna sig” eller vad tror ni?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Nej, jag tror man utnyttjar det faktum att folk ”sitter fast” på flygplatsen och är man hungrig/törstig nog så köper man, eftersom man inte har något alternativ OCH man vet att det nuförtiden väldigt sällan bjuds på vare sig mat eller dryck på kortare flygresor. Att köpa en äcklig inplastad o luften kostar ännu mer än på flygplatsen.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Ja, inte känner då jag för att släppa loss och unna mig en dyr trekantsmacka när jag flyger upp till Stockholm för ett möte. Men lik förbaskat är jag så hungrig att jag köper. Det är samma fenomen som på stora evenemang i Sverige – begränsat och överprissatt utbud pga begränsad konkurrens (folk har svårt att ta sig någonstans och eventet har utsett en som har ensamrätt på mat på området). På hästevenemang i t ex Tyskland är det helt annorlunda, där finns en mängd olika alternativ att välja på, gott, icke-strömlinjeformat och vettiga priser eftersom de konkurrerar med varandra.

      Svara
  2. Birgitta

    Jag har ”turen” (initialt ett medvetet val när jag och fd maken valde Staffanstorp som bostadsort) att ha 1,5 mil till Sturup så jag kan alltid äta hemma.

    Men de som bor långt bort och inte har planerat ätandet sitter i en annan sits.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>