Laddar du?

För ett tag sedan blev Henke och jag utskrattade av en yngre förmåga; skälet var att det framkom att vi hade hyrt en film på Hemmakväll.

Vi fick veta att ”ingen” hyr filmer numera- man laddar ner dom!

Vi dinosaurier har ingen aning om hur man gör så det har inget att göra med någon ideologisk övertygelse (det är väl straffbart, eller?).

Idag undrar jag hur ni gör och resonerar?

Laddar ni ner filmer?

Hyr ni?

Ni kanske aldrig ser på tv?

24 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie

    Vi har Netflix och HBO… Det var nog fem år sen vi hyrde film sist. För oss är det värt de 180:-/månad för alla serier, barnprogram och filmer vi ser. Dessutom kan fler kolla samtidigt då min pappa kollar också på Netflix gratis med mitt abonnemang. Så man kan ju dela på abonnemangen också om man vill.

    Svara
  2. Annelie

    Vi har Netflix och HBO… Det var nog fem år sen vi hyrde film sist. För oss är det värt de 180:-/månad för alla serier, barnprogram och filmer vi ser. Dessutom kan fler kolla samtidigt då min pappa kollar också på Netflix gratis med mitt abonnemang. Så man kan ju dela på abonnemangen också om man vill.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag minns inte när jag hyrde en film sist. (och jag reagerade faktiskt också när du skev att du gjorde det, trodde inte att det gjordes längre). Vi har också streamingtjänster, Netflix har vi haft sedan det kom till Sverige.

    Svara
  4. Rackemarie

    Streamingtjänster för hela slanten. Sa upp vårt Boxerabbonnemang och har bara fria utbudet analogt (mest för att maken vill ha text-tv, haha). Kan ha fyra streamingtjänster för vad det kostade att ha boxerpaket. Har Apple-TV också. De tjänster som inte finns där tar jag via ipaden eller iPhonen och överför till TVn trådlöst.

    Svara
  5. JohannaB

    Jag visste inte heller att hyrfilm fanns längre? Är det rena hyrfilmsbutiker som fanns förr?
    Netflix, och Viaplay, använder vi för det mesta.

    Svara
  6. M

    Streamar allt! Netflix, HBO, plejmo, SF anytime….:-)
    Lite dinosaurie är det nog att hyra dvd på hemmakväll

    Svara
  7. CeciliaL

    Ser aldrig pa TV, och gor jag det sa ar det nagot specifikt jag ’spelat in’ (vi gor det via datorn), som t.ex. Olympia i forrgar. Men kanske kollar pa tv en timme i manaden, max.

    Svara
    • CeciliaL

      Har ingen streaming forresten. Kollar inte pa film, mitt talamod for tv tittande varar kanske 30 min i taget, sa da hinner man inte se en film! Fast maken borjar snacka om att skaffa Netflix eller nat, men jag vet inte – vad ska det tjana till om vi anda inte kollar?! Eller kanske far det en att borja kolla mera, i och med att utbudet val (??) ar battre?? Ar det bara filmer pa san dar streaming eller tv program ocksa? (#dinosaurievarning!!!)

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Det är allt möjligt – dokumentärer, filmer, tv-serier. Framför allt serier känns som det fått en rejäl revival med streamingtjänster. Det är ju mycket lättare att se en serie när det går att se avsnitten när vi vill.

        Svara
        • Anna-Kajsa

          Jag ser för övrigt fram emot att hinna titta på tredje säsongen av Miss Fishers Murder Mysterys, som precis släppts på Netflix 🙂

          Svara
  8. Caroline och unghästen Stina

    Vi har ingen TV (inte tid att slötitta). Som skärm för grejer vi faktiskt vill se använder vi dator. Då är det streamingtjänster som gäller (Cmore + Netflix + SVTplay + NRK + DR). Superbra med ”on demand”, massa filmer och möjlighet att bara se grejer man faktiskt vill. En TV-skärm får det att gnissla i inrednings-själen. Jag tycker verkligen att det är den fulaste ”möbeln” man kan ha i ett hem. Dock är datorskärm i minsta laget för en bra upplevelse, så vi spånar på duk + projektor, men inte heller detta får bli något framträdande i rummet… (Jepp, jag är sladd-allergiker också 😉 )

    Svara
    • CeciliaL

      Skulle vilja ha tv skarmen gomd i ett skap av nagot slag. Sladdar och skarmar och datorer ar ju saaa fula… forutom skarm och sladdar ar var tv ju en dator nufortiden, aven om den ar liten… Haller helt med dig!

      Svara
  9. DRESSYRLIV - Hästar, barn, konst och livet

    Jag är en klockren dinosaurie! Även om det sker mer och mer sällan, ska erkännas ( i af i fysisk butik). I 9 fall av 10 ser vi antingen via någon streaming-tjänst eller så hyr vi genom SF anytime som vi har på datorn. Vi ser mer än gärna lite nyare filmer och enligt min erfarenhet är det sällan de filmer som finns på typ Netflix och övriga streaming-tjänster. Jag måste säga att det är rätt så uselt utbud på Netflix m fl. I många fall riktiga B-filmer … Så ja – VI HYR 🙂 Men mest i ”butik” genom TV:n!

    Svara
  10. Frida

    Streamar både filmer och serier, men tittar sällan på film mer än på bio så det blir mest serier. Serieutbudet har ju verkligen tagit sig de senaste åren. Älskar att hela säsonger oftast finns att se så att man kan sträcktitta på flera avsnitt i taget när man hittar ngn bra.

    Svara
  11. Louise

    Reagerade också lite över ”hyra film” fysiskt, det har jag inte gjort på säkert 12 år… 😉 Förr laddade jag ner en del, nu klarar jag mig bra med HBO, Netflix och SVTplay. Ser inte så mycket på film utan mest på TV-serier, slötittar aldrig på ”vanlig” TV. Tittar däremot rätt mycket på Youtube, har hittat några kanaler där som jag gillar och som jag betalar en liten summa pengar till för att få tillgång till exklusivt material, och det har hänt att jag stöttat dokumentärfilmer via crowdsourcing (dvs betalt en summa för att filmen ska kunna produceras, och sen fått tillgång till filmen när den är klar). Skulle nog klassa mig som motsatsen till en dinosaurie 😉

    Svara
  12. Linda

    Viaplay.
    Ser mest serier och mina favoriter köper jag på cdon.
    Händer även att jag hyr film på hemmakväll även om det mest är en enorm godisbutik nu mer.

    Jag har delvis en etisk grund i mitt val, jag vill stötta det jag gillar och jag tycker inte att det är okej att ladda ner olagligt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, deras godisutbud, i alla fall här i Staffanstorp är nästan störande stort.

      Finns liksom hur mycket som helst att välja på- bästa utbudet jag känner till.

      Svara
  13. Nina

    Streamar allt och kollar via projektor. Super att kunna se precis vad man vill. Mannen vill dock se nyheter mm på vanlig tv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>