Fredag- klippning med förhinder

Idag klippte jag Vickes boxgranne Miss May och ni kanske kan föreställa er känslan när skären gav upp totalt när bara typ 1/4-del av hästen var klippt!

Paniken var nära och plan B (åka och köpa nya skär någonstans) rullade redan i min hjärna när en stallkamrat vänligt nog lånade ut sin klippmaskin.

Med facit i hand klippte den ännu bättre än min tunga och bullriga skördetröska så May blev elegant i ett nafs och typ 5 kilo lättare när allt hår försvann.

Vicke reds i ridhuset och eftersom Olof fokuserade på galoppen igår gjorde jag detsamma med traven idag 🙂 .

Skulle ta en selfie med Gullis idag….

Gick väl sådär va 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Har alltid extraskär slipade då jag är säker på att detsamma skulle hända mig annars. Postar slitna skär till ett sliperi i Lund, kommer tillbaks nyslipade m vändande post. Praktiskt och enkelt.

  Svara
  • Birgitta

   Det är givetvis det förnuftigaste att göra och jag har extraskär till en liten klippmaskin (Moser A5) som det tar tusen år att klippa med= gör jag inte längre helt enkelt, det är för drygt.

   Till min ordinarie klippmaskin kostade nya skär över 500:- redan för mer än 10 år sedan så det har inte blivit av att jag har prioriterat denna utgift nu när jag i princip bara klipper min egen häst.

   Men det HAR alltid varit min skräck att skären skulle lägga av så det var väl dags nu efter 20 år…

   Svara
 2. Titti

  Händer väl lite mellan varven för mig. Tur för dig att det hände förra gången jag skulle klippa då jag stod med halvklippt häst och fick köra och köpa nya för 900 riksdaler! Nu fick du ju fick skarpa skär att klippa med och jag blev kallad för ängel;)!!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>