Vem ska få presenter?

Sitter och läser en artikel om sophämtare och de berättar bla att det förr var vanligare att de fick presenter vid jultid.

Detta får mig att fundera över vem som brukar få presenter och varför?

Lärare och ridlärare vet jag vanligtvis får någon gåva av sina elever men finns det fler yrkesgrupper där det är brukligt/ vanligt att man får presenter?

Brevbärare? Hovslagare? Receptionister? Frisörer?

Ger DU gåvor till någon speciell yrkeskategori?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Jag har gett min sjukgymnast julklapp. Hon betyder så mycket för mig och jag vill visa min uppskattning.

    Svara
  2. Hille

    När jag jobbade som brevbärare så fick alla brevbärare några julklappar var, men då delar man ju ut till många hushåll. En del snackar med sin brevbärare flera gånger i veckan. Vet folk som ställt ut kall dricka till sophämtarna på somrarna och gett julklapp, men själv ger jag varken till brevbärare eller sophämtarna.
    Däremot får min hovslagare som alltid ställer upp när det är något och min hundfysioterapeut som jag träffar varje månad, ofta flera gånger.
    Vi i boendestödet brukar få lite chokladkartonger och jag tycker det är jättetrevligt, inte nödvändigtvis chokladen men tanken att man är uppskattad. Den här julen kokade jag sylt och gjorde godis och förpackade snyggt och gav bort.

    Svara
  3. Prick

    Det är väl för att man uppskattar insatsen, inte inom vilken yrkeskategori den utförts, som man vill uppmärksamma extra? Jag kan ge en gåva om jag tycker personen i fråga gjort mer än vad som förväntats.

    Svara
  4. Åsa T

    vaktmästarna där jag jobbar får en del choklad av föreningarna som nyttjar våra idrottsanläggningar. Kul att de visar uppskattning tycker jag. Själv är jag direkt urkass på att tänka på detta så jag ger ingen alls faktiskt och har nog aldrig gjort. Betalar jag för tjänster så räcker väl det? Ibland önskar jag att jag tänkte på det, men kommer på det när jag läser inlägg som det här… Hahahaa

    Svara
    • Birgitta

      Jag är lite tudelad faktiskt.

      Egentligen så borde antingen alla eller ingen som gör sitt jobb bra ha en gåva.

      För det borde ju vara självklart att göra just ett bra jobb och inget som ska behöva ges extra uppmärksamhet?

      Svara
  5. Hille

    Just det, fsk personal och fritidspersonal får också då jag är väldigt nöjd med jobbet de gör.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>