När man slutar på ett jobb

Har vid några tillfällen förvånat läst på Facebook hur folk ondgör sig över sina arbetsplatser.

En som precis slutat på ett jobb skriver något i stil med ”fy fan vad skönt att lämna XX” medan en som hade några veckor kvar att jobba på en annan arbetsplats liksom räknade ner dagarna och kom med upprepade uppdateringar i stil med ”bara 2 veckor kvar- längtar”, ”en vecka kvar- längtar efter att slippa XX” osv.

Det värsta var en anställd som medan hen jobbade och INTE hade sagt upp sig ständigt jämrade sig över hur fruktansvärt hemskt det var att behöva gå till jobb XX?!?! Och hade mängder av arbetskamrater som vänner på FB?!?!

Alltså; fattar man inte att ibland ”hela världen” kan läsa och hur fort rykten sprids?

Varför avsluta en anställning på detta vis och utan att uppenbarligen bry sig om eventuella referenser eller att presumtiva arbetsgivare kan läsa om hur man beskriver sin arbetsplats?

För mig är det korkat och onödigt; bättre att sluta ”med flaggan i topp” än att bjuda på sådana kommentarer som kan komma tillbaka och bita en hårt i röven….

En kommentar

  1. Frida

    Folk tänker inte antar jag. Numera är det inte ovanligt att blivande chefer kollar upp jobbsökande på t ex Facebook och Instagram innan man anställer. Vet folk som sjukar sig eller vabbar och sedan lägger upp bilder på hur mysigt de har de på stranden. Hur smart är man då?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>