Mer självklar forskning

Jag är av åsikten att man ibland forskar på för mig självklarheter och här är ytterligare ett exempel 🙂 !

Att hästar svarar bättre på en morotsbit än att man kliar deras manke har jag vetat i urminnes tider och brukar också skoja om ibland eftersom alla mina djur har varit matglada.

”Kunde man få Heron att förstå att ju bättre han gick i dressyr desto mer godis skulle han få så hade han gått svår dressyr inom en vecka” minns jag att jag skämtade om redan för snart 30 år sedan 🙂 !

Och för förtydligandets skull: nej, jag tycker INTE att forskning är onödigt men hade ibland önskat att det forskades på mer relevanta ting.

5 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Jag ger faktiskt ALDRIG godis- varken till hund eller häst.

   Mest för att jag inte vill gå omkring med det i fickorna.

   Andra får gärna ge mina djur godis- jag lägger det i krubban.

   Svara
    • Birgitta

     Nej, jag ger aldrig godis vid ridning- någonsin.

     Menar inte att det är fel- det är upp till var och en men jag gör det inte.

     Svara
 1. Snna

  Det son menas med forskning är ju att man ska kunna ha forskningsbaserade bevis.

  Vi ”vet” att misshandlade kvinnor oftast går tillbaka till sin förövare, men vi behöver BEVIS via forskning.

  Vi ”vet” att folk med tatueringar oftast lever ett lite mer utsvävande liv än andra (och det är inte fördomar utan rent statistiskt sett har tex bidragstagare och kriminella fler tatueringar än andra). Men vi har inget bevis för det utan kan inte basunera ut det i egenskap av sakkunnig utan att kunna bevisa det.

  Den”onödiga forskningen” har uppstått för att kunna bekräfta eller dementera det knäppskallar tjatar om helt enkelt. (Menar alltså här i allmänhet folk som hävdar saker utan grund, syftar ej på folk som har försynta teorier om saker och ting.)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>