Veckan som gått

Årets första vecka har swischat förbi ungefär lika snabbt som alla sina föregångare!

Vädret har varit minst sagt omväxlande med plus och minusgrader om vartannat med bottennoteringen minus 12 en av dagarna.

As we speak har vi någon form av fläckvis pudersnö i mina trakter- vi får väl se om lagret fylls på i veckan eller om det också försvinner som snön brukar göra här.

Vicke har jobbat mycket i ridhuset; när jag rider ut är det mest att betrakta som nästan vilodagar, framför allt om det är för knöggligt i marken och det inte går att galoppera och trava var man vill.

Igår kunde jag dock nästan göra detta och dessutom klättra men eftersom jag har en så sulkänslig häst är jag vanligtvis lite försiktig när det är fruset i marken.

Hos Olof fortsätter det att gå finemang och jag betraktar allt som oftast mycket stolt honom och Vicks.

Jag tycker om att Vicke får en fin vidareutbildning på ett, tja långt ifrån kravlöst sätt för han måste verkligen ta i och ibland långt mer än han vill men utan buller och bång så att säga utan lugnt och metodiskt.

Jag är ju av åsikten att jag måste kunna rida väldigt lätt efter den som utbildar min häst- det kan liksom inte vara för stora skillnader i vår hjälpgivning och styrka i sadeln och det kravet tycker jag absolut att Olof uppfyller även om jag ibland har roligt åt att det skiljer 7 hål mellan våra stigläder 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>