Sann täckesnarkomani

Oj vilken sann film he he!

Nåja…kanske bara en aningens överdriven 🙂 !

Kom att tänka på den friska promenadhäst i sina bästa år jag såg i ridhuset för ett tag sedan.

Oklippt men med ridtäcke i ridhuset I PLUSGRADER ?!?! Why oh why 🙂 ?

Tja…täcket var snyggt i alla fall….

16 kommentarer Skriv kommentar

      • Bodil

        Skitkul film! 🙂 Och det är väl helt valfritt vad alla lägger energi på så länge det inte skadar någon annan?

        Svara
    • Minstral

      Jag tycker också att den filmen är kul och väldigt träffande. Jag lägger energi på andras täckesvanor och delar gärna både roligheter och fakta för att jag tycker helt enkelt synd om hästarna. Man kan ju inte säga att det kvittar för hästen. Så mer energi åt att kommentera övertäckande, kanske en och annan hajar till och fattar.

      Svara
  1. Kattis

    Finns gott om ”täckesidioter” på alla håll och kanter. Det där med ländtäcke i plusgrader i ett ridhus…hur dum får man vara….springer hen själv runt i vinterjacka när man hårdtränar?
    Sen andra hållet…det är synd om en klippt häst….jisses…..

    Svara
  2. Lindha

    Jag är skyldig Har alltid täcke på till ridhuset, plus som minus. Där emot olika tjocklekar, och är det inte svinkallt åker det av inne i ridhuset ☺️

    Svara
  3. Sandra

    Hehe… såg också en oklippt häst med ländtäcke på i ridhuset, själv red jag på helklippt häst utan täcke samtidigt. En annan dag skulle jag rida ut med min vän, det var 10 plus och sol, hon kommer med täcke på sin oklippta häst och jag valde att rida utan täcke (på min helklippta häst), tänk så olika man resonerar.

    Svara
    • Birgitta

      Jag rider så sällan med ländtäcke (bara utomhus) att jag nästan höll på att glömma det nyligen när det faktiskt var flera minusgrader ute och blåsigt och jag skulle rida ut.

      Svara
  4. Manda Stillnert

    Min ponny går täckad från September till April typ beroende på hur vårvädret är. Hon är oklippt men fryser direkt, på vintern om de är fint väder kan hon få gå utan täcke några timmar för att lufta pälsen. Japp vi använder ländtäcke i mellan åt så skyldig där med. Men de får hon ha för att slippa bli så stel efter fång & korsförlamning. Alla är vi olika och gör olika, så länge min häst är nöjd är jag nöjd 🙂 Idag i snöovädret med blåst får hon ha sitt 100 grams täcke och hon verkade nöjd med de 😉

    Svara
  5. DRESSYRLIV - Hästar, barn, konst och livet

    Ja, jag tror att alla gör så gott de kan och att de flesta agerar i syfte att göra det bästa för sin häst. Tror att väldigt få tänker att nu är det varmt ute och då vill jag sätta ett ländtäcke på min häst för att han verkligen ska svettas och må riktigt dåligt av värmen. Tänker att alla får lägga energi på precis det de vill och önskar och jag tycker din blogg är kul och intressant, Birgitta. Alltid lika kul att ta del av folks kommentarer här! Själv tillhör jag dock inte skaran som retar mig så mycket på hur andra gör eller inte gör. Jag retar mig MYCKET mer på hur folk är och beter sig mot varandra 🙂 Och det skulle JAG kunna skriva en hel roman om, haha!

    Svara
  6. Birgitta

    Om vi ska prata om saker att reta sig på så finns det en sak som jag tycker är långt värre än en för stunden för varm häst och det är när ”man” bantar hästar genom att ge en för liten (5-7 kg) stråfodergiva medan man fortsätter att ge kraftfoder.

    Som sagt mycket farligare i det långa loppet….

    Svara
  7. LenaB

    Vilken rolig film:-)
    Har nog själv gjort väldigt blandat genom åren beroende på vilken häst det gäller, har haft både fryslortar och sådana som inte bryr sig det minsta om kyla.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>