Skillnad

Ha ha…jag kan absolut tycka att det går till överdrift ibland när man analyserar allt foder och väger upp detta på brevvåg till (promenad)hästen samtidigt som man stoppar vad som helst i sin egen mun.

Så klart inget fel i analyserat foder, tvärtom, men man måste även se till individen, vilket arbete den utför och på vilket sätt och också vilka förväntningar man har på den.

Dessutom finns det en inte oansenlig del ryttare som hade mått bättre om de   fokuserade på nyttigare mat åt sig själva- inte bara ur viktaspekten utan för orka mer. Det hade deras hästar absolut också dragit nytta av….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Äta nyttigare kan många behöva, gäller inte bara ryttare.
    Att ta hänsyn till arbetet är ju också en del av beräkningen när man räknar på näringsintag.

    Hur noggrant räknar du?

    Svara
    • Birgitta

      Räknar definitivt inte på grammet varken vad gäller hästen eller mig själv men anpassar hästens foder efter tex pälssättning, tillgång på gräs i hagen och om han ska vila eller arbetas. Det är inga större ändringar utan brukar innebära att jag tillsätter eller tar bort lucern helt samt tar bort ungefär hälften av havregivan (som annars är 2,5 kg) vid vila.

      För egen del försöker jag att laga mat / äta så ”fett och sockerfritt” som möjligt, hålla nere på godis-intaget (dvs jag äter lååååångt mindre godis än vad jag skulle VILJA ha ha ha) samt motionera- också mer än vad jag skulle vilja (men jag gör det för att det är hälsosamt).

      Hästen tycker jag ser FANTASTISK ut om jag får säga det själv och mitt eget utseende för att vara 50 bast är inte heller så pjåkigt 🙂 ! Och vi orkar båda jobba på rejält.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>