Måndag- happy, happy, happy

Efter nattens jobb åkte jag som vanligt till stallet där lösgalopp av Vicke stod på schemat eftersom han skulle ha en vilodag.

I ärlighetens namn ville han hellre visa ökad trav än just galopp men det spelar mindre roll- bara han rör på sig.

Näste man till rakning var en kvinna; Miss May skulle tömköras.

Jag har ju haft många diskussioner med henne om huvudets och nackens placering vid övergångarna från galopp till trav- jag tycker att dessa kroppsdelar ska vara kvar på de platser de hade i den högre gångarten, gumman tycker att man absolut kan trycka upp både huvud och hals…i alla fall lite.

Men jag vill inte se ens detta ”lite” och idag spände jag helt sonika in henne och se där; superövergångar direkt och utan tjafs.

Någon kanske tycker att ha hästen inspänd är att ”fuska” (ungefär som med graman när man rider) men jag tycker att det är tusen gånger bättre att visa hästen vägen lätt än att hålla på och ”diskutera” där resultatet ändå inte blir optimalt.

Nu får hon gå så här ett tag och känna in hur jag vill ha det och stärka sig i jobbet- att streta emot lär henne ingenting och bygger inga bra muskler.

Om jag nu äntligen ska förklara rubriken så har Henrik och jag varit tillsammans i ett år idag och det firar vi med detta:

Vi har räknat först veckorna och sedan dagarna till förlovningen som barn på julafton och är givetvis jätteglada!

Nu väntar middag på restaurang och sedan ska jag sola mig i guldglansen resten av kvällen 🙂 !

13 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>