Glad den inte är min

Kolla på den här rackaren 🙂 !

Mycket glad att jag inte äger en sådan lerälskare.

Vi pratade faktiskt om det i stallet härom dagen för inför en gemensam uteritt så tog Anneli och jag in 2 hästar- min som var kliniskt ren och Leon från vilken det nästan rann lera.

Gissa vem som borstade klart sin häst först hi hi?

Och det konstiga är att INGEN av mina hästar har älskat att verkligen grisa ner sig utan de har valt sina ”rullningar” med omsorg!

För geggigt- nej tack, för hårt i marken- samma sak!

Så mina (OBS täckade!) djur behöver man bara svepa en borste över så är det klart och ibland märks det inte ens att de HAR rullat sig!

Väldigt tacksamt får jag säga 🙂 !

Herons ena hagkompis var hans motsats- hon kunde lägga sig i vattenpölar på vintern och sedan stå och skaka av köld!

Inte så smart då hon hade några korsförlamningar i bagaget och jag brukade försöka vakta henne utanför hagen och rusa in och skrika ”nej” när hon ville lägga sig i vattnet.

Men vad hjälpte det när hon gjorde det så fort jag hade gått därifrån?

Har ni lika lerälskande hästar som på filmen eller är ni lika bortskämda som jag?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag har ett lermonster vilket ibland kan vara rätt irriterande. Min förra häst var lite ”fin i kanten”. Var det blött och lerigt ute gick han försiktigt så det inte skvätte och skulle aldrig drömma om att rulla sig o värsta leran. Nuvarande häst ser inte något problem med leran han ser MÖJLIGHETERNA. Jag brukar tänka att han är lycklig men som sagt det är lite irriterande när man inte har all tid i världen.

    Svara
  2. Görel Eriksson

    Ler inpackning är bra för huden. 😉 En skönhetskur med andra ord. 😀 Förstår om man som ägare tycker att det är irriterande. Om inte hästen ser det som ett skönhetsmedel så är det kanske ett uttryck för hästhumor.

    Svara
  3. Manda Stillnert

    Har ett 3 i stallet som älskar lera 😛 Min egen dock föredrar att rulla på sommaren i gräset vet inte varför, men väldigt sällan hon lägger sig i lera och rullar!

    Svara
  4. Lee

    Jag är bortskämd på så sätt att stallet ligger ett stenkast fr havet, alltså har vi bara sandgjord – ingen lera! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>