Billig mat för fattiga

Förra söndagens middag och ett mattips från mig är att göra pannbiffar/ köttbullar i ugnen. Då behövs inget fett och man behöver inte passa köttet på samma sätt som i en stekpanna!

Om ni söker tips på bland annat billig mat (men också lite fiffiga recept) så kan jag rekommendera en Facebook-sida som heter just ”billig mat för fattiga”.

Nu kan man ju vilja äta billigt vare sig man är ”fattig” eller ej men jag finner sidan både lärorik och tja….fascinerande.

När man läser inläggen får man verkligen bekräftat bland annat hur skilda världar vi lever i även om vi bor i samma land.

Det finns människor som nästan bokstavligen ”kan koka soppa på en spik” och som har en matbudget på hundralappar PER MÅNAD?!?!?

Om det sedan beror på att de inte har så stora inkomster och/ eller prioriterar annat dyrt i livet eller sparar till något får jag låta vara osagt men uppfinningsrikedomen är oändlig.

Ibland blir jag ledsen av att läsa hur någons huvudsakliga föda flera gånger i veckan är potatis (även om jag själv älskar just potatis) men åter igen; jag vet ju inte vad som döljer sig bakom alla inlägg.

Klart är i alla fall att det finns mycket matkunskap samlad så låt er inte avskräckas av det trista namnet på gruppen!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ingela

    Jag kastade mig genast på att kolla billiga matgruppen (har spanat in en ny och väldans dyr sadel) men gruppen tar för närvarande inte in fler medlemmar.

    Svara
    • Birgitta

      En annan bloggläsare försökte också och fick samma resultat!

      Tydligen har gruppen typ 39000 medlemmar?

      Jag har ställt frågan i gruppen om det är medlemsstopp och väntar på svar.

      Svara
  2. maria

    Det har varit medlemsstopp i den gruppen ganska lång tid, men nu verkar gruppen också vara borta. Man kan inte hitta den i flödet alls. Tråkigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>