En som ryktar

I höstas diskuterade vi det här med rykt på bloggen och det var inte bara jag som slarvade på den fronten- flera läsare vittnade om liknande upplägg.

Och nej; jag ryktar faktiskt aldrig och undrar om jag numera ens äger en ryktborse- i så fall ligger den i någon stallåda som inte har genomsökts på väldigt länge.

Här en man som gör tvärtom och all heder åt honom, jag tror absolut på konceptet med noggrann rykt i sak även om jag själv som sagt inte ägnar mig åt det.

En skillnad mellan mannen och mig är bland annat att han har eget stall och liksom kan gå ut till hästarna lite när han känner för det.

Det kan jag också i teorin men att jag i praktiken skulle sätta mig i bilen och köra till stallet en TREDJE gång på kvällen (är där redan vid 7.30  och runt 14.00 de flesta dagar om året) – nej, där går liksom gränsen.

Och direkt efter avslutad ritt vid 15.30-tiden; tja då är både jag och hästen hungriga- han vill gå in i boxen och äta sin eftermiddagsmat och jag vill hem och äta middag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Rackemarie

    Jag ryktar med min gamla stübbenryktborste. Oftast både före och efter ritt, men till vardags inte så långa stunder.

    Svara
  2. Anna

    Jag älskar att rykta – och Stübbenborstarna är de bästa helt klart, den som har en kant som är längre runt om skall det vara. När jag var tonåring brukade jag och en kompis stanna i stallet på lördagkvällar när det nästan var helt tomt, så drog vi med en svamp i stallgången för att stöven skulle synas bättre när vi slog ur skraporna och sedan ryktade vi till femtio på varje sida som vi radade upp. Hästen behöver kanske inte det men jag tycker det är det mysigaste som finns. Om jag köper häst om några år när jag har en mer stabil tillvaro så är det absolut ett krav att den skall ha ro att stå still och bli ompysslad.

    Svara
    • Birgitta

      Ja det är också en aspekt; att alla hästar faktiskt inte är så förtjusta i rykt.

      Fast en del går säkert att vänja?

      Själv hade jag en häst (Decima) som var världens snällaste med allt men blev hysterisk om man försökte rycka manen för hand.

      Bara man tog tag i en hårtest höll hon på att springa över en.

      Att rycka med mankniv, hur hårt man än tog var inga som helst problem så kniv och sax fick det bli 🙂 !

      Svara
  3. Manda Stillnert

    Försöker hinna med att rykta min iaf ett par gånger i veckan,dels för att hon tycker de är mysigt och sen för hon har ju så mycket vinterpäls som vill bort nu .. Annars drar jag mest bara av henne med en borste om jag ska rida 😛

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>