Mer om skällande hundar

Förra veckan diskuterade vi hundar som skäller vid utomhusmöten med artfränder och några hävdade att detta kunde vara näst intill omöjligt att träna bort varför man inte skulle ”döma” dessa hundägare.

Idag undrar jag vad ni anser om hundar som skäller INOMHUS?

Kan man kräva att någon med en skällande hund flyttar om oväsendet är tillräckligt störande och inte upphör?

Ja enligt hyreslagen kan man faktiskt det även om det så vitt jag vet är mycket ovanligt.

Långt vanligare är det säkert att hundar skäller lite eller mycket och att grannar störs lite eller mycket och påtalar det eller inte och att det därefter upphör eller inte.

Eller så bor man så pass ”off” att ingen störs och då finns det ju inget problem, eller?

Själv skulle jag se det som ett problem oavsett för frekvent skällande är för mig inte normalt utan tecken på något, gissningsvis mer negativt än positivt. Och enormt enerverande för omgivningen (läs: MIG) att lyssna på- icke att förglömma!

Och för att återgå till för andra människor störande skällande kan jag absolut förstå att det måste vara fruktansvärt om man måste göra sig av med sin hund för att den stör grannar för mycket samtidigt som jag förstår grannarna ännu mer.

Jag har själv i min närhet en person med 3 småhundar som ofta vrålskäller i kör om någon passerar deras lägenhetsdörr.

Jag skulle störas jättemycket om de var mina grannar, framför allt eftersom jag jobbar natt och måste kunna sova på dagen.

Men vad säger ni?

Skulle ni bli störda?

Är det ok att hundar skäller inomhus?

Skulle ni säga ifrån om ni hade skällande hundar som grannar?

Har ni själv en hund som stört andra?

Tyst som en mus…

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. SofiaM

    Ture skäller om någon knackar eller ringer på dörren men slutar när jag kallar på honom. Han skäller aldrig när posten kommer (2 ggr/dag) eller när trappen städas.
    Ingen granne har hört honom när han skäller vid dessa tillfällen. Jag har frågat
    Vi är bara 3 familjer i huset och vi är två som har hund och den tredje brukar passa en väns hund så vi är väldigt hudvänligt hus

    Håller med om att det kan vara väldigt störande med hundar som skäller i tid och otid. Jag tycker heller inte det är okej om hundar skäller för minsta lilla. Så som min hund gör tycker kan jag tycka är okej. Han vill bara berätta för mig att det kommer någon och han slutar när jag säger till. Mer än så ska det inte vara inomhus.

    Svara
    • Birgitta

      Håller med.

      Ett problem med skällande hundar i hyreshus kan dels vara att man blir falskt anklagad för att ens hund skäller när det är grannens som gör det (hände mig) och/ eller att hundar ”drar med varandra” i skällandet, dvs börjar skälla för att någon annan hund skäller.

      Svara
  2. Anna

    Jag tycker inte att man kan låta sina husdjur störa andras tillvaro (skällande hundar, hundar som springer fram till en, hundbajs på gatan som det är massor av här). Mina katter är till exempel innekatter med stor rastgård bland annat för att jag inte tycker att grannarna skall behöva ha mina katter i sina rabatter eller barnvagnar…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>