Film om tömkörning

När jag ändå gjorde en film om löslongering nyligen så passade jag även på att filma tömkörning och prata lite kring det- massa bräkig skånska att lyssna på för den som vill 🙂 !

Som ni vet är jag oteknisk som få och har därför fått dela upp filmandet i 3 delar- vet inte hur man får ihop 3 olika sekvenser till en och var tvungen att pausa filmandet när jag ändrade inspänningarna.

Hoppas ni har överseende med att filmen är 100 % improviserad utan manus så det är inte så strukturerat som jag hade önskat.

Utan inspänningar

Med inspänningar

Tidsåtgång

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lee

    Tackar! 🙂 Ska prova den tömsättningen (som jag kallar det, inspänning är för mig nåt annat 😉 ), smart att inte behöva krångla med o byta när man byter varv! Brukar annars ha så på innersidan, fast ett snäpp längre ner i ringen, o i högsta ringen på yttersidan…., Jag tömkör en del på spåret med, o i trav, fast mest samlat, så det räcker att gå raskt. Försöker jobba nu med skänkelvikningar, men där är jag o häst inte så överens…., Mycket övergångar, trav – skritt, galopp-trav osv , det gjorde du inte här, men kanske var för att du skulle filma med 😉

    Svara
    • Birgitta

      Vicke, som har lätt för tramp är enkel att tömköra på spåret; jag kan GÅ bakom vilket så klart inte är det minsta jobbigt.

      Ponnyn i filmen har jag jobbat massor med övergångar galopp- trav då den från början gärna ville ta upp huvudet (lämna ramen) något steg när man bytte gångart. Där hjälpte inspänningen mycket.

      Svara
  2. Birgitta

    Som ni kanske förstår brukar jag inte tömköra så här ”slafsigt” när jag tömkör vanligtvis- detta travande på lite halvslappa tömmar på volten är enbart för att jag filmar och pratar samtidigt och inte hur korrekt utförd tömkörning ska se ut när en vuxen häst arbetar 🙂 !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>