Söndag- onöjd

Man ska vara försiktig med vad man tänker….

Idag tänkte jag ”det var länge sedan jag var missnöjd med en tävling” och tja….need I say more?

Buuu och bläää vad dåligt det gick i dagens MSV B:2 och Vicke ska vara glad att det inte var jag som dömde för då hade våra 58% varit utbytta till typ 50….

”Kostsamma missar” stod det på 2 (!) ställen i protokollet och ja, så var det ju.

Det är sällan vi har rejäla missar i våra program men idag vimlade det av dom; en ryggning bakom lodplan, ett missat byte (händer aldrig…), en supersned avslutande halt som jag rättade flera gånger i rena ilskan osv…

Som topping glodde Vicke på domarkuren under hela programmet vilket orsakade en massa vingel och allmänt dåliga vägar på den delen av ridbanan.

Nåväl… någon gång ska man väl vara missnöjd också så jag glömmer och går vidare!

Vet inte vad jag ska tycka om att 5 av de 6 ekipage jag trodde skulle vara placerade också var det (totalt 7 placerade i klassen)- ibland känns konkurrensen oöverstiglig faktiskt.

Såg att det krävdes runt 69 % i MSV C:n för att man ens skulle bli placerad och det var likadant på förrförra tävlingen så hästarna/ekipagen blir onekligen bara bättre och bättre.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Äsch då, men som du säger, på’t igen och gå vidare, för så där dåligt brukar det ju inte gå!

    Svara
  2. Britt-Marie Bengtsson

    Nya tag nästa gång. Men konkurrenterna var tuffa att klara.
    Lycka till nästa gång

    Svara
  3. Marie

    Åh vad jag önskar att tävlingarna kunde delas åtminstone mellan proffs o amatörer så att man som vanlig hobbyryttare kunde ha rimliga chanser. Åtminstone i Skåne är ju konkurrensen benhård och det är ju inte direkt gratis att tävla….. Eller som man gjort i Lidköping där man delat klassen mellan de som uppnått 65% tidigare och de som inte gjort det. Också en möjlighet …. i vilken annan sport tävlar man på ”samma handikapp”. Hoppas det kommer snart, jag har skrivit till förbundet men inte fått någon feedback…. Tror det är många som snart tröttnar på tävlandet och vi talar ju ofta om att ridsport är en folksport….men icke när det gäller tävling.

    Svara
    • Birgitta

      Ja vi får väl se åt vilket håll utvecklingen går och om tävlandet minskar.

      Det KÄNNS som att det blivit färre starter på regional nivå i Skåne men jag kan ha fel.

      Sedan är det svårt att veta vad det beror på i så fall; ökad konkurrens, dyrare klasser eller helt andra anledningar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>