Om läsarkommentarer

I helgen träffade jag en bloggläsare på tävlingen där jag deltog med Vicke och hen började spontant berömma mig för mitt sätt att hantera kommentarer från mina läsare; även sådana som hen menar bara verkar vara ute efter att ifrågasätta för ifrågasättandes skull eller där man ”spelar dum” bara för att få chansen att skriva lite.

Jag har faktiskt hört detta tidigare och en del undrar hur jag orkar bemöta det mesta utan att tröttna.

Som jag har skrivit om flera gånger förut tycker jag att just kommentarerna är ”halva bloggen” och utan dom, dvs feedbacken oaktat karaktär hade jag säkert lagt ner den.

Jag tycker det är intressant att diskutera, höra andras åsikter och kanske omvärdera mina egna.

Jag vet att det finns bloggare som både måste godkänna alla kommentarer innan de publiceras (vilket kan ta flera timmar) eller helt sonika raderar sådant som de inte gillar men så vill jag inte driva min blogg.

Jag tror inte ens att jag har låtit bli att publicera mer än max 10 kommentarer över lika många år- folk får stå för sina åsikter även om de inte delas av mig eller om de tycker jag är knäpp på olika vis.

Jag försöker alltid att svara om jag kan, att som vissa bloggare skylla på tidsbrist känns bara drygt och förmätet då många frågor inte ens tar en minut att besvara.

Tja så resonerar jag!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bodil Celander

    är mest förundrad över att någon av dina läsare verkar att tycka tvärt om i NÄSTAN varje inlägg, varför läsa en blogg där man har motsatt uppfattning om i princip allting? Dessutom verkar man VILJA missförstå ibland, väldigt konstigt!

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jag kan nog vara ”någon läsare”. Jag svarar nog oftast när jag har en motsatt åsikt, eller när jag är intresserad av vad som ligger bakom en åsikt. Då ställer jag frågor för att pröva åsikten och/eller framför argument för den andra sidan. Då blir det den diskussion där båda sidor måste fördjupa och analysera sina argument. Jag trodde det var intressant, men handlar det bara om att ”hantera” kommentarerna så kan jag ju faktiskt lika gärna lägga av.

    Svara
  3. M

    Den främsta anledningen till varför jag läser din blogg (och börjat kommentera mer) är att det är alltid finns utrymme för diskussion och att du inte ”duckar” för kommentarer. Det känns som ett levande forum!

    Svara
    • Birgitta

      Ja du milde så många olika ämnen vi har avhandlat genom åren!

      Jag har lärt mig mycket, omvärderat en del, fått många bra tips osv!

      Svara
  4. Trasselkvast

    Läser din blogg minst lika mycket för kommentarerna. Detta är en av få bloggar där kommentarerna faktiskt är intressanta och värdefulla. Förstår inte heller hur man orkar läsa något där man konsekvent misstycker. Jag håller inte med om allt du skriver, men det är ju heller inte därför jag läser.

    Däremot så tycker jag någon gång att du är väl bitsk i dina svar. Lite som ”toppbloggarna”. Nu vet jag att det inte är din mening, och egentligen tycker jag det är båda bra och skit samma – du ska inte behöva anpassa din ton utifrån hundra olika okända människor, men det kan ju reta upp folk.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>