Stall vs hus

Ha ha ha…detta känner jag mycket väl igen!

Inte för egen del mind you- på den tiden jag och min fd man letade gård var boningshuset viktigare än stallet!

Men jag har sett det hos andra- hur man lägger hur mycket pengar som helst på hagar, ridbana, boxar, whatever och så kan man inte prioritera tex tapetsering som kostar en spottstyver i jämförelse i det egna hemmet?!?!

Minns en hästägare jag besökte en gång- hen hade bott på sin gård i 6 eller 7 år (!) och hade fortfarande sönderrivna tapeter i vardagsrummet!

”Det hade inte blivit av…..” medan stallet hade fixats till hur mycket som helst….

Tror att det många gånger mer handlar om ointresse än rena pengar så att säga- vet också folk som har ”Myrorna-möbler” hemma men tex en ny lastbil till hästarna, de BRYR sig helt enkelt inte om möbler men gillar fina saker till djuren.

Känner ni igen det?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Ja, känner igen, från måååånga håll. Det är väl helt enkelt så att hästarna är så mycket roligare än heminredning!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag känner som sagt också igen det.

      Är så tacksam över att Henrik också gillar att ha det fint hemma- för mig hade det kunnat vara en dealbreaker faktiskt då jag är så beroende av att ha det snyggt och städat för att må bra. Sedan behöver det absolut varken vara exklusivt eller kliniskt rent.

      Svara
      • CeciliaL

        Städa kostar inte mycket – jag trodde vi pratade om inredning, möbler, tapeter och själva byggnaden. Man kan ha det rent utan att det är vackert!

        Svara
          • CeciliaL

            Jaha, ja, hos mig är det städat och fult. Totalt ointresserad av heminredning, och lägger hellre min tid och pengar på sånt jag tycker är kul/intressant.

  2. Birgitta

    Ha ha… hos mig är det städat och snyggt.

    När Henrik och jag flyttade ihop (eller jag flyttade hem till honom om man ska vara korrekt) var det så lyckosamt att våra möbler liksom passade ihop (som vi hi hi).

    Minns min första sambo 🙂 !

    När jag flyttade hem till honom hade han MASSOR av gräsliga möbler i en pytte-etta! Fick börja med att slänga hälften. Han brydde sig inte det minsta tack och lov 🙂 .

    Svara
    • CeciliaL

      Förutom att slänga ut allt fult, fick jag dessutom måla om, sätta in nytt kök och kasta ut nästan hela hans garderob, då ALLT var anskrämligt fult! Jag är fortfarande inte ett smack intresserad av inredning eller att handla möbler. Men rent är det iaf hos mig, och jag lägger mina pengar på annat än möbler. ☺️

      Svara
  3. Frida

    Städat kan man ju ha det, i alla fall inom rimliga gränser. Men jag förstår de som lägger mer pengar på hästar och stall än att t ex tapetserar. Det är ju roligare helt enkelt och gör stor skillnad tycker jag. Visst gillar jag att ha fint hemma men det är inte det viktigaste för mig. Och folk får lägga sina pengar på vad de vill så länge de är nöjda. Vill man inreda och fixa hemma och har råd så fine, vill man hellre fixa stallet så är väl det ok.
    Jag kan dock tänka mig att många prioriterar stallet när de letar gård eftersom de tänker att de ändå ska fixa huset så som de vill ha det själva. Eller så tänker de att de kan bo i mitt i en renovering och stå ut med det ett tag men vill inte att hästarna ska det. Eller om man måste fixa så mkt i stallet att man måste ha hästarna uppstallade någon annanstans under tiden, det medför ytterligare kostnader som kanske inte är så roliga.

    Svara
    • Birgitta

      Just tapeter/ färg dvs väggarnas utseende tycker jag är det som påverkar ett rums utseende mest.

      Har du trasiga tapeter/ konstig färg på väggarna/ fläckiga väggar osv spelar det ingen roll hur fina möbler du har tycker jag- rummet är ändå fult.

      Och färg/ tapeter är förhållandevis billigt och kan lätt hålla i 5-10 år.

      Svara
      • Frida

        Jo trasiga tapeter är ju kanske ngt som man borde kunna fixa, ser ju otroligt trist och vanskött ut. Men å andra sidan så får ju folk leva som de vill, ingen har ju dött av en söndrig tapet…..
        Men visst, just en trasig tapet eller liknande hade jag nog gärna fixat även om jag inte är så intresserad av heminredning. Jag är rätt nöjd om det är typ helt och i alla fall hyffsat rent. Lite stök kan jag leva med (tills jag får ett ryck och tokstädar) men vill inte ha det grisigt.
        Har ju jobbat i hemtjänsten och har sett en hel del versioner på hem, många tror jag blir lite blinda för hur de har det hemma. Det stänger liksom ut att den där tapeten behöver fixas eller att avloppet i duschen är skitsnuskig. Man vänjer sig säkert vid mkt. Detta är ju gamla människor som ofta inte riktigt orkar men många gånger så fattar man att det nog har sett ut så här alltid. Jag är rätt tolerant mot hur andra har det hemma så länge det inte är snuskigt. Men visst är väl även det upp till var och en egentligen…..

        Svara
  4. Mia

    Jag håller med dig Birgitta, man har olika prioriteringar.
    Jag har själv försökt tänka lite out of the box både i hus och stall, lite ”tänk om”. Om man av någon anledning behöver sälja, blir sjuk, skadad etc så är det smidigt om det man gjort funkar för flera. Fast det är klart att häst delen dominerar 🙂
    Ex. När vi byggde stallet gjordes boxarna på 12 kvm, fast mina hästar sällan varit över 162 cm, just för att det ska funka med större hästar.
    Jag tror att de flesta som prioriterar stallet gör det för att man ofta måste göra det, dvs det finns inte stålar i oändlighet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>