Usla hästägare och märkliga svar

Det är inte konstigt att det finns djur som far illa även i Sverige när en del människor resonerar så konstigt som de gör….

Läste nyligen detta inlägg:

Har tyvärr en tråkig fråga som jag inte riktigt kan hitta svar på… Jag gick förbi en hästhage med 2 hästar i, i hagen fanns det massvis av balplast och gamla pallar (både ”fräscha” och några som va halva och såg ut att vara ruttna) det fanns också gammalt stängsel-rep som låg i hagen och det var delvis stängslat med taggtråd. I övrigt så är det stängslat med ståltråd som ligger ner här och där.

Hästarna ser ut att må bra och är inte undernärda eller något. Det jag undrar då är, får man ha sin hage så? Skall jag anmäla? Och hur gör man det?

En del svar gör mig både förundrad och bedrövad:

Det finns ju också folk som miljötränar sina hästar med plastpåsar i träden och allmänt skräp (dock inte farligt) så jag tänker att om hästarna mår bra, och det inte är FARLIGT för dem på något vis, ja då ska du nog bara låta hästägaren sköta sitt och du sköta ditt 🙂

Miljötränar?!?! Med bråte i hagen?!?!

Och hoppas på vadå?

Att hästarna inte ska skada sig eller att de SKA skada sig för att lära utav detta?!?!

Eller detta smartass:

Man far val ha sin hage precis hur man vill? Finns val inga lagar som sager hur man ska ha det i sin hage (eller stall, hus, tradgard osv)?

Man (läs: jag) bara ryser åt dylika svar….

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. S

    Undrar hur försäkringsbolag ställer sig till skador som uppkommit i en sån hage… typ trampat igenom en pall osv…

    Svara
    • Birgitta

      Tror tyvärr sådant sällan kommer fram.

      Ganska lätt att ljuga om frågan ens skulle ställas; man kan ju tex hitta på att hästen slitit sig och trampat på något utanför hagen….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>