Torsdag- från 7 till 6

Idag var det dags för Vicke att få nya skor- det var 7 veckor sedan sist.

Jag är väldigt nöjd över att han numera kan skos med detta intervall- ett tag behövde han skos om var 5:e vecka för att behålla skorna på sina då sämre hovar.

Vi bestämde dock att ändra skoningarna till var 6:e vecka över sommaren då hovarna växer snabbare- det brukar vi göra.

Fortfarande går det problemfritt utan flytsulorna- en stor ekonomisk besparing och skönt att inte stänga in Vickes egna sulor.

Jag kommer att rida mer försiktigt ute när det blir hårdare i marken och framför allt undvika att rida där det är stenigt så hoppas jag att hovarna klarar sig.

Annars har Vicke en välförtjänt vilodag där han blev lösgalopperad i morse.

I ärlighetens namn ville han mest visa upp en väldigt fin trav och inte mig emot- så länge han rör på sig.

Bästa vännen Leon är för närvarande konvalescent vilket innebär att Vicke går ensam i hagen vilket i sin tur innebär att han rör sig mindre- framför allt en så regnig och mulen dag som denna.

Jag ser lösspringandet som ett utmärkt sätt att göra vad man kan för att förhindra kolik vid vila- sedan kan man ju tyvärr aldrig gardera sig helt mot denna ibland nyckfulla åkomma.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Ah det är så surt detta med åtskilda vänner. De får hålla ut några få veckor till sedan hoppas vi klartecken!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>