Fredag-mys

Även om jag numera jobbar på schema och således även helger ganska ofta sitter känslan av ”äntligen fredag” i.

Fast jag vet hur det brukar sluta.

”Man” tänker att helgen ska firas genom att man ska sitta uppe extra länge och så slutar det med att man snarkar i soffan 19.30. Typ!

Känner ni igen det?

Vicke har ridits av Olof och idag blev det lite fokus på travslutorna.

Olof rider annars nästan uteslutande i galopp eftersom vi har velat förbättra denna gångart men nu blev det alltså slutor i trav i allmänhet och vänstersluta i synnerhet.

Jag vet inte om jag ska glädjas åt eller bli besviken över att även Olof fick göra flera försök innan han ”fick till” vänsterslutan- det är ganska stor skillnad i flytet mellan den och den högra om man gör dom diagonalt.

Från marken syns det att Vicke har svårt att hitta takten samtidigt som han går åt sidan och den största svårigheten är att han sätter över en åt höger något enormt.

Jag hade börjat ifrågasätta om det var  mig ”det var fel på” och om jag gjorde något omedvetet men helkonstigt för att hamna i denna position så det var faktiskt en lättnad när Olof upplevde samma sak.

Galoppslutan åt samma håll har blivit mycket bättre efter extremt idogt tränande för Birgitta Kjellin så travditon ska säkert lösa sig på samma vis även om det är lite ironiskt att ha en häst som har lättare för byten i vartannat än slutor ?!???

Idag blev det också tömkörning av ”min” ponny och henne arbetar jag mest i galopp eftersom hon tävlar hoppning.

Då är det viktigt att orka hålla en reglerbar galopp en hel bana och därför är samling det vi nöter när jag är bakom tömmarna.

Ett litet mellanmål efter träningen! Vem kan motstå gräs upp till knäna?

En kommentar

  1. Anna

    Slutor är en övning som jag alltid tyckt är en av de svårare faktiskt. Så fort hästen bjuder minsta motstånd så spänner jag till och vrider mig i höften och så blir det motstridiga signaler och den onda cirkeln börjar. Kan verkligen vara klurigt att få till dem rätt enligt min mening…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>