De tio små negerpojkarnas motsats

Till skillnad från ”pojkarna” som blev allt färre allt eftersom handlingen i Agatha Christies berömda deckare fortskred så ÖKAR mitt schabraksinnehav oroväckande hastigt.

För några år sedan fick jag nog av mitt för stora lager hästprylar och lyckades bland annat sälja av en hög schabrak och täcken.

Var nöjd med att bara ha 4-5 av de förstnämnda- fler använder i alla fall inte jag innan det är dags att starta tvättmaskinen, snarare tvärtom.

Men…sakta men säkert har mängden tygstycken mer än fördubblats och jag skyller på olika ”oemotståndliga erbjudanden”.

Förra veckan kom jag över dessa 2 för sammanlagt 250:- – för billigt för att jag skulle kunna avstå.

Det ena är ett Mias schabrak- som jag har nämnt flera gånger tycker jag att de är outstanding snyggast och håller formen bäst.

Men jag får nog sluta att läsa säljsidor på Facebook annars är jag snart tillbaka på ruta 1= för mycket grejer som tar plats.

Fynd 1

Fynd 2

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Jag trodde jag läste fel först – men använder du på riktigt fortfarande det ordet 2017? Och att argumentera att det är en låt/ ”har alltid använt det namnet för att” är förlegat och ger absolut inte en rätt till att använda ett nedsättande och kränkande ord. Nedsättande och kränkande är en underdrift – det är ett systematiskt sätt för den vita mannen att fortsätta utöva makten över andra.
  (Jag tror inte ens jag kommer orka argumentera eller diskutera detta ämne för jag tycker man har tappat verklighetsförankringen om man överhuvudtaget använder det ordet.)

  Svara
 2. Madeleine

  Jag kan inte tänka mig att Birgitta tänkte något nedsättande när hon använde sig av en boktitel( f ö ganska känd) för att göra en jämförelse.
  Lite väl känsliga reaktioner…

  Svara
  • M

   Känd boktitel eller ej har väl vi kommit förbi att använda ordet ens? Sedan 1940-talet har inte ens boken haft det namnet i USA. Vad är det du tycker som avgör att vi (jag) har lite väl känsliga reaktioner? Är min åsikt av mindre värde för jag tycker det är fel och du inte bryr dig lika mycket?

   Svara
   • Madeleine

    Din åsikt är lika viktig som alla andras åsikter.
    Den fina dressyr hingsten Negro, bör han döpas om?

    Svara
    • M

     Negro = svart på spanska

     N` = kränkande ord som använts för att förminska en hel folkgrupp och särskilja fundamentala mänskliga rättigheter från den vita befolkningen

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>