Mer om bloggvärlden och ridfilmer

Jag har sedan länge varit väldigt restriktiv med vilka bilder i allmänhet och ridfilmer i synnerhet jag visar på Vicke- både när jag eller Olof sitter i sadeln.

Som jag har förklarat för er tycker jag att bloggläsare kan vara otroligt elaka när de är anonyma bakom en datorskärm och jag har inte sett någon anledning till att utsätta varken mig eller framför allt Olof som inte ens har med min blogg att göra för detta.

Det är till och med så att jag inte skriver om vissa saker på träningarna för att inte ”folk” ska ha allt för mycket åsikter om varför vi tränar på A men inte B eller för att något inte ska uppfattas som skrytigt osv.

Nyligen bekräftades min inställning till 100 % och jag kommer absolut att fortsätta att vara ”försiktig”.

Jag började nyligen följa Linn Olssons blogg och det är numera så att hon efter ganska lång tids tävlande utan placeringar börjat få fina resultat och tom vunnit 2 MSV C på rad.

Och efter senaste vinsten läser jag inte bara glada grattis från hennes läsare utan verkligen elaka kommentarer om både hennes och hästens prestationer på banan.

Alltså… detta efter att människan vunnit en klass på nästan 70 %?!?!

Då är hästen styv, sitsen spänd, poängen har erhållits för att Linn är känd och har en välstammad häst och jag vet inte vad?!?!

Så nä…jag känner att jag gör fortsatt rätt i att vara selektiv för uppenbarligen kan ens läsare hitta elakheter att skriva framför allt när det gäller ridfilmer och varför utsätta sig för det?

Tråkigt för filmer ÄR ju oftast roliga och givande men tyvärr förstör de som vill vara elaka i alla fall min lust att dela med mig för mycket.

16 kommentarer Skriv kommentar

 1. DRESSYRLIV

  Men du har blivit än mer restriktiv på sistone va? Har tyckt mig ‘se dig’ på tävlingsbanan utan att du nämnt det på bloggen? Missförstå mig inte… Jag har all förståelse för att allt inte rapporteras i tid och otid.

  Svara
  • Birgitta

   Nja….möjligen en eller max 2 tävlingar jag inte har ”rapporterat” om men det beror inte på att jag velat dölja något 🙂 utan snarare att jag numera inte alltid skriver dagboksinlägg utan bara publicerar sådant som jag har ” på lager”.

   Svara
   • DRESSYRLIV

    Fullt förståeligt! Har du tröttnat på att blogga? Jag orkar definitivt inte skriva dagligen. Känns skönt kunna skriva när andan faller på 🙂 men jag har ju inte riktigt lika många och hugade läsare som du heller haha.

    Svara
 2. LenaB

  Jag förstår varför man inte lägger upp bilder och filmer, det kan inte vara roligt att bli detaljstuderad på det negativa viset.
  Kunde inte på Linns blogg, se annat än ett trevligt ekipage som gjorde en fin ritt på. Har oerhört svårt att förstå hur man kan kommentera på det viset som somliga gör, finns inte i min värld att man gör så! Naturligtvis är det så att bra alltid kan bli bättre men det är ju hennes tränare som har uppgiften att lotsa dem fram i deras utveckling – inte några anonyma på nätet!!!

  Svara
 3. Madeleine

  Jag förstår dig. Ibland uppfattar jag tonen som onödigt vass. Nästan så att vissa vill missförstå.
  Fram med mera vänlighet, det har ingen mått dåligt av.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer! Inget fel i att ifrågasätta för annars blir det inga levande diskussioner men jag har i perioder haft enstaka läsare som BARA ifrågasätter i princip allt och då blir det så tråkigt.

   Svara
 4. M

  Kan det vara för att det är på ”tapeten” att dressyren granskas som gemene man går hårdare åt eller bara ren och skär missunnsamhet?
  Även om jag är ett hoppsnöre har jag alltid gillat att läsa om dina analyser om dina tävlingar/träningar. Som jag alltid kommenterat tycker jag att diskussionerna på denna blogg har gjort att jag fått nya infallsvinklar på intressanta ämnen

  Svara
  • Birgitta

   Tyvärr har det varit så här sedan många år tillbaka och gäller nog inte bara dressyr utan folk tar sig enorma friheter när de kan vara anonyma på nätet.

   Svara
 5. Anna

  Det är både tråkigt och konstigt – hur orkar man ens lägga ned tid och energi på att racka ned på någon annan helt ”utan anledning”? Inte skulle man sätta sig på ridhusläktaren och basunera ut att det var det ena och andra felet på någons ridning? Så länge inte hästen kommer till skada förstår jag inte varför man överhuvudtaget måste ha en åsikt, knip igen kakhålet om du inte har något snällt att komma med liksom…

  Jag tyckte det Linn skrev om att hon lärt sig lyssna på nyckelpersonerna först och främst var väldigt sunt, sedan skall man ju ha skinn på näsan nog att omsätta det i praktiken också.

  Svara
  • Birgitta

   Så gör jag också- lyssnar främst på nyckelpersoner som Olof tex men ”tyvärr” är man inte mer än människa ibland och kan därför ta illa vid sig fast man inte alls borde bry sig om vad vilt främmande skribenter kräker ur sig.

   Svara
   • M

    Följdfråga: finns det vid något tillfälle du har tagit illa vid dig (som du speciellt kommer ihåg) när du skrivit om Vicke eller tidigare hästar?

    Svara
    • Birgitta

     Det har hänt flera gånger genom åren men det mesta har jag lyckats förtränga.

     Minns när jag för många år sedan skrev att jag hade råkat göra ett litet sporrsår på Archie- enligt någon hade jag näst intill försökt döda hästen….

     För ett tag sedan var det någon som skrev att hon minsann hade sett att Kreon var halt på en tävling (Olof red).

     Den kommentaren kändes verkligen både oförskämd och totalt onödig- mer än 3 år efter att jag tagit bort honom.

     Dessutom låter ju en sådan kommentar enligt mig påskina att både Olof och jag är både djurplågare och totalt okunniga eftersom vi startade en halt häst….

     Nu tror jag inte ens att denna person SÅG en hälta (i så fall var även domaren blind) men att bara skriva sådan skit…

     Kan som en parentes nämna att Olof varken ridit Kreon eller Vicke 10 meter utan att jag har granskat dom med argusögon.

     Jag sitter aldrig och tittar när Olof rider utan följer honom lite till fots på ridbanan- dels för att vi diskuterar under ridningen och dels för att verkligen SE allt in i minsta detalj.

     Svara
  • Magdalena

   Inte sitta på läktaren och basunera ut…?
   Det är bara att slå sig ner i Flyinge på Breeders eller på Bruksprovet och lyssna. De som själva aldrig försökt lotsa runt 1.20 på en spänd 5-åring eller som aldrig själva skulle våga slänga benet över ryggen på en 4 årig hingst har allsköns åsikter om hur dåliga de som faktiskt gör det är. Skillnaden är väl mest att det bara är de som sitter i närheten som får ta del av klagomålen istället för alla med en dator.

   Svara
   • Anna

    Jag menade mer att faktiskt ropa till ryttaren, håller helt med om att läktarsnacket i sig kan vara förfärligt!

    Svara
 6. Frida

  Läste också de elaka kommentarerna. Jag kan inte se annat än missunsamhet. Det kan liksom inte få lov att gå bra för andra utan att några tvunget ska börja hacka och leta fel. Ännu mer sorgligt är när det är vuxna människor som skriver dessa kommentarer.
  Det är ju så enkelt att hon var bäst den dagen, självklart finns det utrymme för förbättring men det är ju som det ska vara! Vem rider perfekt i MSVC? Eller ens i GP? Varför detta behov av att kräka ur sig en massa elakheter?
  Nej jag förstår att man inte vill lägga ut bilder och filmer när man blir så sågad av anonyma näthatare….

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>