Var finns passet?

Ja, som rubriken säger; var förvarar ni hästpasset?

Jag ska erkänna att jag till 90 % eller nåt har det HEMMA.

Skulle aldrig lämna det till mina stallägare; inte för att jag misstror dom på något sätt men vill inte lägga detta ansvar på dom helt enkelt och inte heller behöva få passet av dom varje gång jag ska tävla.

Detta är alltså enda gången jag tar passet utanför hemmet: vid tävling.

Tydligen ska man även ha det med sig när man åker på tex träning men det har jag aldrig haft.

Är ni mer laglydiga än undertecknad?

16 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonym

  Passet ska finnas där hästen är för att det omedelbart ska kunna visas upp vid kontroll. Våra inackorderingar förvarar sina pass i resp skåp men så har vi också godkänt lås på sadelkammaren… Man sätter stallägaren i taskig sits om det blir kontroll och passet inte finns på plats.

  Svara
 2. Anna

  Jag gör som du.
  Ska dock kopiera och ha med mig en vidimerad kopia istället och även lägga det i stallet. Som det är nu så ska man ju lämna in det i sekretariatet om man är uttagen för kontroll. Det är ju så lätt hänt att glömma hämta ut det efter avslutad ritt.
  Jag var uttagen för kontroll på senaste tävlingen och helt ärligt så hade vem som helst kunnat gå hem med mitt pass. Det var inte samma person som tog emot som lämnade ut. När jag frågade efter mitt pass så visste hon inte ens var det låg. Känns inte helt tryggt med de nya reglerna varken för arrangör eller tävlande.

  Svara
 3. Lee

  I sadelkammaren…. har aldrig med på träning…. ska fixa kopia! Hästen ska på bete 3 v, o då är det ju bra att det finns där. Kan ”vem som helst” vidimera? Verkar vara väldigt olika på tävlingar! Oftast verkar det som att vaccinationsuttagna bara ska visa, men har sett ngt enstaka ryttarmeddelande att man ska lämna in det.

  Svara
 4. Birgitta

  Som en parentes läste jag på nätet om ett stallägare som vägrade lämna tillbaka passet vid stallflytt innan en påstådd skuld var reglerad.

  Hästägaren kunde inte tävla under tiden tvisten pågick….

  Svara
 5. LenaB

  Hemma. Jag bor dock på promenadavstånd till stallet… Tror det är ganska ovanligt att man förvarar passet i stallet. Hade tex en häst på prov ett par månader i vintras och då behöll ägaren passet.

  Svara
 6. Frida

  Har det hemma (men har ju stallet utanför dörren). Är det inte så att man ska kunna visa upp det inom timme? Så om jag åker och tränar 15 min bort så är det ok för då kan jag hämta det inom 1 timme? Har för mig att jag läst om det i Ridsport men kan minnas fel. Hade aldrig accepterat att ha det i stallet om det inte var mitt stall, hade inte känts säkert. Och absolut inte i en stallägares vård. Känns lite konstigt detta att man ska lämna in passet på tävling numera, ska man ha det så så bör de nog hitta en vettig rutin på det, att man får ett kvitto t ex.

  Svara
  • Birgitta

   Passförvaringskravet känns som en pappersprodukt som varken går att efterleva till 100 % eller som någonsin kommer att kontrolleras.

   Ska den som har ett inackorderingsstall förvara 30 olika pass?

   Ska denna person aldrig få lämna hemmet i några timmar eller ska passen ligga i ett kassaskåp i stallet som X personer ska ha koden till?

   Ska 30 olika hästägare behöva störa sin stallägare varje gång de åker och tävlar, tränar eller besöker klinik?

   Nä…helt orimligt!

   Svara
 7. Manda Stillnert

  Problemet är väl att kopior av passet inte längre gäller har jag för mig, och numera tror jag man måste kunna visa upp passet direkt .. Sjuka regler i vilket fall som helst! Vi har våra i kassaskåp ..

  Svara
 8. Minstral

  Jag har passen inne, men bor ju vid stallet. När Diva var hos C så fick passet vara där, inget annat var aktuellt, frågade inte ens. C har ju stort företag och det hade varit oseriöst av henne att inte ha pass till de hästar som hon har där.

  Svara
   • Minstral

    Nej, bara kopior. Men de är ju här själv och sköter sina hästar. Hos C lämnar man ju sin häst flera veckor och i många fall bor ägaren inte i krokarna.

    Svara
 9. M.n

  Jag har det alltid i bilen, främst för att jag inte ska glömma att ta med det till tävling.
  Jag tror det är mkt ovanligt med stöld av hästpass.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>