Hund-dating

Det börjar närma sig semestertider och den hundvakt som passade Molly sist vi var bortresta (en person vi känner) och som skulle passa henne även under kommande resa har tyvärr blivit sjuk och vågade inte ta på sig uppdraget igen.

Eftersom jag (eller VI faktiskt) är väldigt sjåpig med vår doggy och absolut inte kan se henne på ett hundpensionat där djuren ju inte får vara i ”hemmamiljö” utan i olika former av boxar/ egna rum/ whatever så fick vi lite panik för vi känner ingen annan som kan ta sig an Molly i en hel vecka.

Märkligt nog har alla som vi tycker skulle vara lämpliga i övrigt katt och jag litar inte på detta djurslag- blir det fight går de efter ögonen och jag vill inte riskera varken en blind hund eller andra skador.

För att försöka hitta en bra lösning började jag, älskaren av Internet, googla på ”hundpassning” och då dök detta upp!

En sida på nätet som nästan påminner om en dating-sida 🙂 , man kan välja en hundpassare utifrån deras presentation, bild, avstånd från ens hem, dygns/ timpris osv.

De flesta hundpassare i vår region (vi bor mellan universitetsstäderna Malmö och Lund) verkar vara studenter men vi ville helst ha någon äldre eftersom jag såg framför mig hur studenten vill sommarjobba medan vår hund passas (=mycket ensamtid hemma) eller ligga på stranden/ gå på fester/ sitta på uteserveringar och ja, jag VET att detta kanske är fördomar (eller inte….).

För att göra en lång historia kort hittade vi ett par i 60-årsåldern i Malmö och var där och hälsade på igår.

Att vi fastnade för just dom berodde inte bara på deras ålder utan att de uttryckligen skrev att hunden får vistas i soffor/ säng och även om det kanske låter knäppt för vissa så var detta ett KRAV från vår sida då Molly tillbringar 90 % av sin vakna inomhustid i just dessa möbler, precis som 95% av alla whippets så vitt jag vet.

Så här långt verkar alla överens om att det inte blir några problem med passningen av Molly men vi ska ändå lämna henne på en ”provpassning” om några dagar.

Förhoppningsvis kommer allting att slå väl ut och blir det riktigt lyckat kanske vi har hundpassare även till framtida semestrar?

Kostnadsmässigt handlar det om ungefär samma pengar som om man lämnar hunden på pensionat (runt 200-250:–/ dygn) men det finns även hundpassare som tar det dubbla (alltså 500:–/ dygn) vilket i min värld är ”lycka till med det…” och verkligen overkill (då motsvarar kostnaden för hundens vistelse, 3500:–, nästan vad en restresa kostar) men det finns som sagt billigare alternativ.

Nu håller vi tummarna så rapporterar jag hur det hela utvecklar sig!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>