Söndag- trevlig repris

I somras var jag hos Stensäters ryttarförening och tävlade och blev då 3:a i en MSV C:1 och idag upprepade vi bedriften!

Väldigt roligt då jag fortfarande retar mig att jag blev första ekipage utanför placering för 14 dagar sedan, slagen av sista ryttaren men framför allt med den nog bästa känslan jag haft i denna klass.

Idag var känslan inte riktigt lika bra men helt ok ändå liksom i MSV B:5 som jag också red och där jag hade exakt samma procent som för 10 dagar sedan, strax över 61.

Denna gången missade jag inte serien (som kostade mig kvalprocenten) men dagens domare var lite strängare 🙂 .

I MSV C:n blev det lite drama 🙂 precis innan jag skulle rida som sista ekipage.

Först blev 3:e sista hästen skrämd av att han råkade slå i dressyrstaketet; han kastade sig i sidled så ryttaren höll på att ramla av (hon blev 2:a trots detta lilla missöde) och sedan kom näst sista ekipaget inte till start för hästen slog sig och blev halt precis innan ryttaren skulle rida in på banan. Verkligen trist!

Jag lovordade denna tävlingsplats redan i somras och måste göra det igen!

Banunderlag och framför allt skötseln av detsamma (harvning mellan klasserna) förtjänar en stor eloge liksom allt runt omkring.

Tyckte synd om arrangörerna som fick så få startande (4 i MSV B:5 tex) men så blir det kanske när 4 (!!!!) klubbar inom en radie på ca 10 mil ordnar tävlingar samma helg och med nästan samma klasser. Mycket dumt om ni frågar mig.

På tal om en diskussion på bloggen i veckan såg jag förresten 2 personer som ledde hästar på framridningen medan jag red fram.

Sa till den ena personen men hon var helt frågande till att man inte får leda hästar och hennes mycket erfarna ryttare (hon var medhjälpare) påstod att det var tillåtet.

Jag kände bara ”I rest my case” då Vicke var helt obrydd men ändå….

Gult är inte alltid fult 🙂 !

Skönt när marginalerna är på ens sida!

4 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>