Torsdag- svettigt

Efter en lunch i Malmö med en god vän och där jag medvetet aktade mig för att äta för mycket (vis av tidigare erfarenhet av att rida direkt efter matintag en masse) blev det ett ridhuspass med min kära häst.

Jag vet att en del förundras och kanske rent av förfasas över att jag ibland rider i ridhuset trots att det är väldigt varmt ute (och således ännu varmare inne) men för mig går optimalt underlag före allt- framför allt om jag kräver optimal prestation av hästen.

Och min devis är också att ingen häst blir halt av svett så även ur den aspekten är en bra ridhusbotten att föredra framför nästan alla andra underlag.

Sedan ska hästen så klart kunna gå ”överallt” inom rimliga gränser men just när jag tränar dressyr vill jag ha det bästa jag kan få 🙂 !

Nu är vår gräsbana redo att nyttjas och där hoppas jag på många fina pass framöver.

Jag är dock noga med att inte rida där för ofta eftersom den kan bli väl hård för frekvent arbete med klena hovleder i åtanke.

Vicke ger banan en sista puts 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>