Inlägg vi minns?

Härom dagen kom jag att tänka på den serie med inlägg som jag publicerade för några år sedan och som alla hade rubriken ”Dagens samvetsfråga”.

Man fick 3 alternativ som man skulle förhålla sig till och det var ofta väldigt intressant att läsa hur olika människor tänker och resonerar.

Idag undrar jag om det finns något speciellt inlägg från denna blogg som ni minns; med glädje, sorg, förvåning, ilska eller vad vet jag?

Finns det något inlägg som särskilt har fått er att ändra åsikt i en fråga?

Har ni lärt er något nytt som ni ser det, förkastat något ni tidigare trott på?

Eller läser ni ”bara” och sedan glömmer lika snabbt?

Finns det något som ni skulle vilja att jag tog upp eller finns det rent av inlägg som ni inte alls gillar att läsa här?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Tycker också diskussionerna på bloggen är väldigt intressanta!

    De inlägg som jag oftast tycker är mest intressanta är de i stil med ”idag upptäckte jag/hörde jag/upplevde jag – vad anser ni?” och det som kanske är mindre ”intressant” för mig är inlägg om de andra djuren men däremot tycker jag det är mysigt att läsa om dem ändå.

    Svara
  2. Lee

    Har ju inte läst din blogg så jättelänge, så den ”serien” har jag inte varit med om. Den kanske kunde återupplivas? 😉
    Det är väldigt intressant att läsa kommentarer på inlägg, och hur vissa inlägg inte får en enda kommentar, medan det blir ”krig” i vissa… Det var något för inte allt för länge sedan, som blev väldigt välkommenterat, men kan inte komma ihåg vad det var om…. En del inlägg hade man önskat det fanns en ”gillaknapp”, har läst o uppskattat, men har liksom inget att tillägga 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Trots att jag har drivit bloggen i 10 år och i andra frågor i livet oftast brukar veta ”hur det kommer att bli” så är kommentarerna till mina olika blogginlägg fortfarande ett stort mysterium 🙂 !

      Jag lägger ibland ner lite tid på ett inlägg som jag själv tycker är skitbra skrivet och verkligen inbjuder till diskussion = noll respons?!?!

      Sedan rafsar jag ihop några rader kring något annat= hur mycket åsikter som helst….

      Ja som sagt; jag vet aldrig på förhand om ett inlägg kommer att kommenteras men för MIN del ÄR kommentarer jätteviktiga och ”gör” en stor del av bloggen.

      Svara
  3. M

    Detta är den enda bloggen jag kommenterar då det känns som merparten av läsare (och Birgitta) är tydliga med sina åsikter utan att ”hugga” varandra. Även om man ibland tycker tvärtemot har jag inte läst direkta påhopp på samma nivå som i andra bloggares kommentarsfält – i alla fall hur jag tolkar kommentarerna här.

    Såklart är inläggen med många kommentarer roligast och håller med Anna att katt/hund-inläggen ger inte så mycket men är mysiga att läsa.

    Svara
    • Birgitta

      En fördel här är att majoriteten är vuxna, vettiga hästmänniskor varav jag känner/ träffat en del IRL eller haft kontakt med på nätet i många år.

      Tycker för övrigt att många yngre bloggare själva är både snarstuckna och ibland rent av oförskämda mot sina läsare.

      De tolkar allt som världens påhopp, man får inte skriva något negativt utan att man blir ombedd att ”sluta läsa”.

      Det ska bara smekas medhårs och suckas hänfört över hur bra bloggaren är på alla sätt och vis och då blir det inga vettiga diskussioner tycker jag.

      Har nyligen hittat till Linn Olssons blogg som också har intressanta och livliga diskussioner ibland.

      Hon är också bra på så sätt att hon (precis som jag) svarar de flesta och släpper igenom kommentarer utan att hon först måste godkänna dom vilket hos en del bloggare kan ta en hel dag och dödar intresset för att diskutera enligt mig.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>