Tillbakablickar: när jag åt chokladpudding allt vad jag orkade

Jag försöker leva efter devisen att bara äta sådant som är gott och inte tvinga i mig något bara för att det är nyttigt.

Till frukost kan jag ibland verkligen inte komma på något som jag är sugen på fast jag är hungrig och då brukar det bli några sådana här 🙂 .

Sist jag glufsade i mig en pudding kom jag att tänka på en tid då jag nästan hade obegränsad tillgång på Jackys chokladpuddingar- det var en härlig tid ha ha ha.

Det föll sig nämligen så att jag i min ungdom (jag var runt 22) var tillsammans med en kille som bodde granne med Jacky-fabriken i Sösdala utanför Hässleholm (tror ej den finns kvar?).

På fabriken råkade man ibland datummärkta olika produkter fel så att det tex kunde stå ”bäst före 1 juli” när det i själva verket skulle ha stått 1 september.

Dessa varor gick inte att sälja/ märka om så min kille fick FLAK med joghurtar och andra produkter helt gratis- däribland mina älskade puddingar.

På den tiden fanns även chokladmousse (ännu godare) och vaniljpudding (provade jag aldrig).

Min killes föräldrar hade kor i liten skala och fodrade dessa med joghurtarna!!!!

Minns så väl hur de stod och sprättade upp de små burkarna i ladugården och hällde över i hinkar 🙂 .

Ja, så gick det till för snart 30 år sedan!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>