Hästvänlig sponsor

Sist jag tävlade delades ett segertäcke ut till vinnaren.

Från sekretariatets sida ville man därför att förstapristagaren skulle ta emot detta till häst- detta hade även meddelats i ryttarmeddelandet.

Det visade sig då prisutdelningen närmade sig att vinnaren redan hade lastat in hästen i transporten och vi som skulle få rosetter stod dyngsura och ville gissningsvis bara åka hem.

Då blir man glad när sponsorn säger ”nä….du behöver inte lasta ur för min skull”!

Jag förstår att man ska visa sponsorer uppskattning men har alltid varit lite avog mot prisutdelningar till häst för egen del.

Jag ser det som en potentiell skaderisk för alla inblandade och tror ytterst få hästar liksom ser nöjet i att lämna transporten för att galoppera något varv medan folk (förhoppningsvis) klappar i händerna lite 🙂 .

Nej, heder åt denna sponsor som insåg att det var bättre att lämna hästen i ett torrt fordon framför att släpas ut i ösregn för en handfull åskådare, om ens det. Hästvänligt tycker jag!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Jag tycker det helt beror på tävling – en ”vanlig” tävling är det väl bara närmast sörjande som bryr sig, men finns det intresse från sponsorers sida eller en lite större tävling är prisutdelningen ganska viktig tycker jag.

    Min racer-häst ÄLSKAR prisutdelning och är mer vild än tam ibland, hon kan knappt vänta för att få galoppera och applåderna är ju givetvis enbart till henne haha. Sen hur hög skaderisk det egentligen är med snigelfart runt banan med avstånd mellan hästarna låter jag vara osagt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja just den tävlingen jag refererar till var regional, ägde rum en fredag och det ösregnade= ingen publik 🙂 !

      Angående skaderisk är det verkligen inte vanligt förekommande men det HAR inträffat och OM det händer måste det kännas otroligt ”onödigt”.

      Skador kan ju hända överallt men medan man ”måste” ha hästen i hage tex så måste man ju inte ha den på en prisutdelning.

      Under alla år jag tävlat närvarar jag till häst kanske 10 % av gångerna.

      Svara
      • M

        Måste man ha tillstånd av överdomare för att gå in till fots? Vet att hoppningen ”kräver” det. Ibland har jag skrittat in, tagit min rosett och tackat för att sedan skritta ut innan ärevarvet!

        Svara
        • Birgitta

          Ett tag krävdes tillstånd- nu vet jag inte hur det är.

          Tycker de flesta prisutdelningar numera sker till fots- ibland i en cafeteria tex.

          Svara
  2. Anna

    När jag var och tittade på dressyrtävlingar i Flyinge en gång för ganska många år sedan nu så slängde Ankys häst (tror mig minnas att det var Painted Black) av henne och hon landade ganska illa så hon såg ut att skada sitt ben. Han blev verkligen helt galen hästen, han såg faktiskt arg ut. Tror hon tyckte det var väldigt onödigt med prisutdelning till häst just då.

    Svara
    • Birgitta

      Och jag minns att någon häst i världsklass (kan det ha varit Nicole Upphoffs Rembrandt?) blev sparkad rätt illa på en prisutdelning.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>