Dagens snackis….

….på sociala medier är ”icke-uttagningen” av hoppryttaren och junioren Nellie Berntsson till EM.

Jag följer hennes blogg och måste säga att turerna verkar vara minst sagt märkliga.

”Så klart” har hon inte exkluderas för att ”hon ser sur ut på tävling” utan nu kryper det fram att det bla handlar om hur hon uttryckt sig på Instagram.

Att hon presterat bättre än vissa av de uttagna spelar ingen roll; hon ska smiskas på fingrarna och rätta sig i ledet eller så ligger det ännu djupare motiv bakom (hederlig jante och avundsjuka????) undrar jag?

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Det måste vara mer än vad som syns i sociala medier som ligger bakom detta beslut. Framförallt kanske hennes negativa inställning till förbundsledningen och lagkamrater från Haagen som publicerades på instagram.
  Tråkigt såklart för henne, men det känns som det finns mer här?

  Svara
  • Birgitta

   Finns säkert mer!

   Och att en 16-åring tar så stor plats, har massa åsikter, tjänar pengar bla bla bla passerar knappast obemärkt….

   Svara
 2. Frida

  Det lär ju ligga en hund begraven någonstans i denna historien. Tyvärr tror jag att det handlar om att andra som ingår i laget inte vill ha med henne samt att hon tar för mkt plats och det kan ju inte en ung tjej få göra ostraffat. Ifrågasätter hon dessutom saker och ting så kan det ju bli riktigt jobbigt. Vi vet ju som sagt inte hela historien men det verkar onekligen lite skumt och jag har svårt att ställa mig på förbundets sida, har hört och upplevt för mkt grejer från förbundet. Det är korrupt och en klubb för inbördes beundran och där alla ska rätta sig i ledet. Helst ska man ha rätt namn och familj också.

  Svara
 3. Linda

  Fast om man ska ha en plats i landslaget, ska man då inte kunna vara ansvarsfull nog att uttrycka sig moget på sociala medier gällande landslaget och dess ledning, och inte sitta och skriva inlägg på insta i affekt efter ett möte där folk inte uttrycker sig som man själv vill att de ska göra? När nu Nellie gör detta anses hon av många som en tuff tjej som inte tar ngn skit, och att hon blir utsatt för den fula svenska jantelagen, men var är respekten mot medmänniskor, även medmänniskor dom inte tycker som en själv? Tycker detta säger ganska mycket om dagens ungdom och det svenska samhället.

  Svara
  • Frida

   Fast tjejen är 16 år, att man inte lyckas uttrycka sig helt korrekt och handlar impulsivt ibland är väl inte så konstigt i den åldern? Jag är glad att det inte fanns så mkt sociala medier när jag var 16, jag hade nog kläckt ur mig en hel del grodor. Jag har inte läst vad hon skrev på instagram men det ska ju vara utagerat, jag har bara läst detta blogginlägg och det tyckte jag var ett klokt och moget inlägg. Det var ett kritiskt inlägg men kritisera måste man ju få göra? Hon har ju dessutom inte nämnt några namn. Och vad har mogenhet med en plats i landslaget att göra? Det är väl ändå resultatet som ska räknas i första hand? Hur moget har Zlatan uttryckt sig under åren? Men han blir bara hyllad för allt skit han slänger ur sig, hade en ung tjej sagt samma saker hade hon blivit enormt kritiserad.

   Svara
   • Birgitta

    Ha ha….hade jag haft en blogg när jag var 16 år…..brrrr…vågar inte ens tänka på vilka sanningar jag hade levererat till eftervärlden….

    Grejen är att jag absolut tycker att man måste tänka sig för som offentlig person bla bla bla men jag kan ändå inte låta bli att misstänka att alla inte hade blivit lika hårt dömda.

    Finns säkert en del som gnuggar händerna skadeglatt och oavsett ”petningen” så GÖR man den inte på det sätt som skett.

    Där tror jag inte Nellie hittar på och det är förfärligt att behandla människor så, oavsett ålder.

    Svara
   • Linda

    Ja, hon är 16 år, men hon har hållit på länge, gjort ett aktivt val att vara offentlig, har inkomst via bloggen och vill in i landslaget. Hon bör då vara medveten om vilka konsekvenser ett sådant inlägg på insta kan få. Och jo, jag tycker att är man en offentlig person som Nellie med väldigt stort indirekt inflytande på en stor grupp tjejer så bör man om man vill in i landslaget bete sig proffsigt i sociala medier. Inte bli hyllad för att man står emot Jante när man offentligt kränker någon som inte tycker likadant som en själv. Även om man är 16.

    Svara
    • M

     Även om hon inte nämnt några namn är det en enkel googling bort. Alla hennes lagkamrater har väl säkerligen också åsikter? Skriver de instagram-inlägg? Det jag hedrar Nellie för är hur hon tagit tag i detta omgående och beskrivet sina känslor, sin historia (med betoning på sin) och hur hon känner sig behandlad. Bra gjort! Hoppas detta sätter lite fart på SvRF.

     Om jag har en åsikt om hur hon agerar på tävling (dvs jag och mina nära vänner som faktiskt möter henne på tävlingar) – kommer jag också vara avundsjuk och jante?

     Svara
 4. Katja

  Sen när blev en blogg ”sanning”? Märkligt att många reagerar i affekt. Barn och ungdomar är lättare att förstå men när vuxna rakt av köper Nellies inlägg…..ja då blir man minst sagt trött

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>