Natt-tävlingar

Sitter och läser om en ryttare som fått preliminär starttid 22.15?!?!?!

Framgår ej i vilken del av Sverige man planerar att ha en dressyrtävling så sent och tiden är preliminär men ändå?!?!

I diskussionen på nätet tycker vissa att det är bara att vara tacksam att det ens ordnas tävlingar bla bla bla men jag (och andra med mig) fattar absolut ”olägenheten”.

Ska man komma hem mitt i natten, kanske till en anläggning där allting är ”tillbommat” sedan timmar tillbaka och sedan kanske åka och jobba nästa morgon?

Hur koncentrerad är en domare så sent på kvällen?

Hur är ljusförhållandena om tävlingen hålls utomhus (vilket de ju oftast gör sommartid)?

Vem vill vara funktionär efter 22 på kvällen?

Och framför allt; ska man verkligen behöva räkna med en såååå pass sen starttid om det inte noga aviserats redan i propositionen?

Vissa föreslog att man skulle STRYKA SIG- väldigt korkat förslag måste jag säga vilket bara skulle gagna arrangören….i fallet ovan 350:- rakt ner i fickan utan att man ”får något för det”.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Det låter ju helt absurt! Kanske har det blivit något fel med systemen på något sätt? Har själv ”gjort” en del tävlingar och det är inte alldeles ovanligt att det blir knasigt kan jag säga. Är inte världens smidigaste system att jobba i alla gånger.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Jag startar hellre tio på kvällen än åtta på morgonen. Har aldrig fattat ridsportens fäbless för att tvinga folk att gå upp vid fyra och sen vara hemma vid tio och så är hela tävlingen slut vid ett. Vansinne.

    Svara
    • Birgitta

      Själv föredrar jag start runt 11-12. Då har man ändå stora delar av dagen kvar till annat.

      Jag har väldigt svårt att fokusera på andra saker INNAN tävling så för mig hade hela dagen varit ”förstörd” om jag skulle tävla på kvällen.

      Svara
      • Mia

        Är precis som du, ”vill ha det avklarat” så jag kan göra annat resten av dagen. Jag rider alltid på fm så mina hästar tror jag är tokig om jag jagar iväg dom så sent på kvällen.

        Svara
        • Birgitta

          Ha ha ja, de gånger jag ridit efter 19.00 de senaste 30 åren kan räknas på ena handens fingrar typ och då har det varit pga tränare, inte eget val sas.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>